Učenje stranih jezika na PAR-u


 

Prednosti učenja stranih jezika znanstveno su dokazane (posljednje saznanje je da učenje stranog jezika uzrokuje rast mozga), a uz razvoj kognitivnih i emocionalnih sposobnosti, dodatan pozitivni aspekt odnosi se i na socijalnu dimenziju. Riječ je o sljedećim, praktičnim prednostima učenja stranih jezika:

 

  • povećanje konkurentnosti na tržištu rada – istraživanja pokazuju da poslodavci preferiraju zaposlenike koji uz engleski znaju ili uče još jedan jezik,
  • obogaćivanje iskustva i jačanje kulturne svijesti,
  • povećanje samopouzdanja (empirijski dokazano), te
  • pozitivan utjecaj na sve aspekte čovjekove prirode.

Imajući na umu sve navedeno, Centar za jezike PAR razvio je niz specijaliziranih tečajeva engleskog jezika – od pripremnih tečajeva za polaganje TOEFL i IELTS testova, Engleskog u turizmu i ugostiteljstvu, Tečaja interkulturalne komunikacije do Poslovnog engleskog ili Tečaja osnova gramatike engleskog jezika.

Iako engleski dominira kao prvi strani jezik u toj mjeri da se smatra globalnim jezikom ili modernom linguom francom, EU promiče učenje drugih stranih jezika, s osobitim naglaskom na jezike EU. Zbog toga je u Centru za jezike PAR u ponudi i njemački, talijanski i španjolski jezik, a svi tečajevi mogu se pohađati grupno, zatim individualno ili kao in-house tečajevi u tvrtkama.

Svjesni smo činjenice da broj onih koji govore ili uče engleski kao strani jezik premašuje broj izvornih govornika engleskog te pratimo trendove. Osim toga, polaznici naših tečajeva stranih jezika uživaju i niz prednosti kao što su rad u manjim grupama, učenje prema komunikacijskom pristupu i sudjelovanje u svim aktivnostima Centra za jezike i PAR Grupacije, bez obzira na to koji jezik uče, poručila je profesorica Ivana Edmonds, voditeljica Centra.

Kao dodatna mogućnost polaznicima ovog centra za jezike u srcu Rijeke, na adresi Trg Riječke rezolucije 4, otvara se i učenje engleskog u jednoj od najuzbudljivijih svjetskih metropola. Naime, Centar za jezike PAR je 2015. godine otvorio vrata međunarodnoj suradnji kroz partnerstvo s Centrom za učenje jezika u New Yorku.