Kako nam je bilo na trećoj “Sail & learn” ljetnoj školi?


Međunarodna ljetna škola Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke, poznatija kao Sail & Learn, obrazovni je projekt čiji je ovogodišnji cilj bio razvoj vinskog turizma specifične dalmatinske  regije. Ljetna škola održala se u mjesecu srpnju, a točnije u tjednu od 14. – 21. srpnja 2018. godine. Nezaboravna avantura započela je u Trogiru odakle su studenti, njihovi profesori i predavači jedrilicama isplovili prema jadranskim otocima Braču, Hvaru, Visu te predivnoj Palmižani.

S obzirom na iskustvo prethodnih godina, i ovoga je puta organizacijski i predavački tim PAR-a bio vođen vrijednostima koje su studentima iz Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja poput Belgije i Poljske, u kontekstu njihovog životnog poziva pružile mogućnost osobnog rasta i napredovanja, te usvajanje novih poduzetničkih vještina iz područja liderstva i poslovnog upravljanja.

Sedmodnevni obrazovni program ljetne škole sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela gdje su studenti u suradnji s predavačima dobili priliku kroz konkretne poslovne projekte demonstrirati svoju poslovnu ambiciju, timski duh te vlastitu kreativnost. S druge strane, turističko – kulturološki program imao je za cilj inspirirati studente, te im na taj način pružiti jedinstveno iskustvo koje bi vrlo lako moglo doprinijeti razvoju nekih novih poduzetničkih ideja.

Visoka poslovna škola PAR iznimno je ponosna što je i ove godine prepoznata od strane sponzora poput ACI-ja koji o ljetnoj školi kažu:„Mladost i kreativnost studenata i njihovih mentora na ovom su projektu prepoznati, te će, na obostrano zadovoljstvo, zasigurno pridonijeti razvoju i poboljšanju kvalitete usluga u marinama. Program Sail & Learn spaja tradicionalne oblike turizma s inovativnim, a to je upravo ono što predstavlja i sam ACI.“

S obzirom na dosadašnje iskustvo ljetne škole, te cjelokupni program koje već treću godinu zaredom kroz svoj individualni pristup, ali i kolektivni rad i sinergiju podiže ljestvicu obrazovanja 21. stoljeća, Sail & Learn po svemu sudeći sigurnim korakom postaje „životna škola“ za koju će se iz godine u godinu tražiti kabina više.

Zahvaljujemo sponzorima koji su prepoznali i podržali našu ljetnu školu: PIK Rijeka, Atlantic grupa, Obala grupa.

 

 

 

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript