Gradina znanja – finale PPK u sklopu Ljeta na Gradini!


Program PAR Poduzetničkog kampa je službeno otvoren u ponedjeljak, 28. kolovoza u Visokoj poslovnoj školi PAR, a u centru ovogodišnjeg natjecanja je – problem, točnije problemi s kojima se suočavaju naše tvrtke. Zadaća svih sudionika PPK je riješiti taj problem kroz četiri dana programa. Ovakva prilika se ne dobiva vrlo često, a Visoka poslovna škola PAR ju ovim putem nudi ne samo poduzetnicima ili onima koji to žele postati, već i građanima koji su spremni zasukati rukave i naučiti nešto novo.

Naime, kroz ovaj PAR-ov program, cilj je potaknuti ne samo startupove već i tvrtke različitih veličina kako bi pri razvoju svojih usluga i proizvoda razmišljali kao dizajneri, s korisnikom u samom središtu procesa. Dakle, svi ovogodišnji sudionici PPK prošli su edukaciju iz područja dizajnerskog promišljanja tj. Design thinking, a njihova kreativna rješenja građani će imati priliku čuti u sklopu programu Gradina Znanja. Naime, završno natjecanje timova održat će se u četvrtak na Trsatskoj Gradini, u sklopu Ljeta na Gradini.

Program za građane počinje u 18:00 sati, kada će se održati otvorena predavanja u mauzoleju na Trsatskoj gradini i Open networking – predstavljanje tvrtki – partnera programa, gdje će građani imati priliku razgovarati s potencijalnim poslodavcima i saznati informacije o obrazovnim programima i stjecanju novih kvalifikacija. Nakon toga, održat će se zabavni program i finale natjecanja s početkom u 20:00 sati.

Nagrade koje će biti dodijeljene sudionicima osiguravaju organizatori i partneri, kojima se pridružila i Gradska knjižnica Rijeka koja će natjecateljima darovati 4 godišnje članarine. Ostatak nagradnog fonda osigurat će već spomenute tvrtke; Rijeka 2020 (EPK), Specijalna bolnica Medico, Radio Korzo i HGK – generalni pokrovitelj cijelog programa.

PROGRAM GRADINE ZNANJA

Trsatska Gradina

Četvrtak, 31.08.2017.

18:00 BUSINESS NETWORK EXPO
18:30 Predavanje – Rijeka 2020 (EPK)
19:10 Predavanje – Ernest Cukrov: Rekonstrukcija i prenamjena postojeće Hale 14 u Tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator ‘Proizvodni park Torpedo’
20:00 Završno natjecanje – PPK 2018
20:10 Prezentacije studentskih rješenja
21:00 Zabavni program
21:30 Proglašenje pobjednika i zatvaranje programa PPK