Studenti sportaši

PAR daje sportašima priliku za uspješnu poslovnu budućnost

 

Hrvatska je zemlja koja se može pohvaliti brojnim medaljama s europskih i svjetskih prvenstava i Olimpijade. Zajedno smo se radovali uspjesima naših „vatrenih“, „paklenih“, naših „barakuda“, regionalnih junaka poput odbojkašica, nogometaša, rukometaša i vaterpolista, kao i izvanrednim uspjesima pojedinaca u individualnim sportovima. Svima je jasno kako su za vrhunske rezultate potrebni naporni treninzi, česta putovanja te brojna odricanja. Jedno od odricanja je svakako nemogućnost potpunog posvećivanja sportaša vlastitom akademskom obrazovanju i profesionalnom usavršavanju.

Visoka poslovna škola PAR prepoznala je potrebu za kvalitetnim obrazovanjem sportaša te omogućila studentima-sportašima da po prilagođenom programu našeg stručnog studija Poslovno upravljanje steknu vještine za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu.

Ono što Visoka poslovna škola PAR pruža je naglasak na konzultativnoj nastavi, prilagođavanje ispitnih rokova potrebama i obvezama sportaša te individualan, mentorski pristup studentu što rezultira lakšim praćenjem sadržaja kolegija. Studenti sportaši zadovoljni su i dostupnošću svih radnih materijala i ispitne literature. S takvim pristupom naši se studenti-sportaši mogu neometano posvetiti svojoj sportskoj karijeri znajući da ne zaostaju za svojim kolegama i da upisom na PAR zasigurno ulažu u svoju budućnost.

Ideja o stvaranju sportske studijske grupe zaživjela je 2008. godine suradnjom Visoke poslovne škole PAR (tada Poslovne akademije Rijeka) i Riječkog sportskog saveza, krovne organizacije riječkog sporta. Grad Rijeka od samog je početka dao potporu, odnosno inicijativu, ulaganja u edukaciju vrhunskih sportaša regije koji su kao budući lideri dragocjeni kapital.

Svake akademske godine škola broji sve više studenata iz različitih sportova poput nogometa, rukometa, vaterpola, tenisa i odbojke. Među brojnim prvostupnicima PAR-a valja istaknuti europskog i svjetskog prvaka u vaterpolu, proslavljenog Samira Baraća koji je po završetku studija postao predsjednik Riječkog sportskog saveza te vrhunsku skijašicu i izvrsnu studenticu Anu Jelušić koja je trenutno zaposlena u Međunarodnom olimpijskom odboru. Kroz period studiranja, oboje su svojim primjerom dokazali da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija te su kao čanovi ALUMNI PAR-a i dalje uključeni u rad same škole.

O važnosti daljnjeg obrazovanja i usavršavanja sportaša svjedoči veliki broj studenata sportaša koje Visoka poslovna škola PAR trenutno obrazuje. Aktivni su igrači Vaterpolo kluba Primorje i ujedno i vaterpolo reprezentativci Ivan Krapić, Sandro Sukno i Anđelo Šetka, igrači Nogometnog kluba Rijeka Luka Marić, Ivan Vargić, Ivan Mance i Diego Živulić, brojni rukometaši, tenisači ...

Kako bi osnažili položaj unutar visoke škole, studenti-sportaši PAR-a pokrenuli su rad sportske studentske udruge „PAR sport“ na čijem je čelu zlatna barakuda i alumni PAR-a, Samir Barać.

Više informacija dostupno je na info@par.hr ili izravnim pozivom na + 385 51 327 037. Pozivamo Vas i da nas posjetite u našim uredima na adresi Visoka poslovna škola PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

 

Raspisan natječaj za sufinanciranje studija za sportaše

Hrvatski olimpijski odbor i Visoka poslovna škola PAR potpisali sporazum o suradnji - See more at: http://www.par.hr/hr/objave/2014/05/05/hrvatski-olimpijski-odbor-i-visok...

 

Hrvatski olimpijski odbor i Visoka poslovna škola PAR potpisali sporazum o suradnji