Humanitarna akcija studenata PAR-a!


Riječka Visoka poslovna škola PAR  je pokrenula akciju sakupljanja plastičnih čepova na početku tekuće akademske godine s ciljem prikupljanja dovoljne količine za donaciju Društvu multiple skleroze Rijeka. Kao i svake godine u prosincu, studenti PAR-a pokrenuli su još jednu hvalevrijednu inicijativu kojom promiču zaštitu okoliša, humanitarno djelovanje i uključuju se u lokalnu zajednicu.

Cilj je bio prikupiti dovoljnu količinu do prosinca kako bi u vrijeme blagdana organizirali predaju donacije u ime svih studenata Visoke poslovne škole PAR, kazala je predsjednica PAR-ovog studentskog zbora, Valerija Krasnić, te nadodala kako je u sklopu primopredaje organizirana i posjeta Društvu te edukacija studenata o bolesti multiple skleroze te radu Društva.

U akciju su bili uključeni svi zaposlenici i studenti Visoke poslovne škole PAR, kao i polaznici svih programa stručnih usavršavanja i edukacija. Na inicijativu, i redovnu motivaciju Studentskog zbora, Visoka poslovna škola PAR uspjela je prikupiti više od 60 kilograma čepova u tri mjeseca, a prema izjavi iz PAR-a, akcija će se nastaviti i dalje.

Društvo multiple skleroze Primorsko – goranske županije, kojem su čepovi donirani, djeluje od 2002. godine te provodi „mnoge projekte  i programe kojima se stvaraju preduvjeti za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom i za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom.“ Studenti su tijekom posjete Društvu upoznati s njihovim djelovanjem, a odlučeno je da će se akcija prikupljanja nastaviti i dalje. Štoviše, Studentski zbor  PAR-a najavljuje proširenje njihovih humanitarnih djelovanja u sljedećoj godini.