JCI Rijeka poziva Vas na edukativni projekt „Edukacijom do zaposlenja“


JCI Rijeka (Međunarodna komora mladih Rijeka) poziva Vas na edukativni projekt „Edukacijom do zaposlenja“ koji se održava  06. svibnja 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Kampus Sveučilišta u Rijeci) s početkom u 10,00h.

JCI ili Junior Chamber International jedna je od najvećih međunarodnih neprofitnih organizacija koja djeluje kroz više od 5.000 lokalnih organizacija u više od 110 zemalja svijeta još od 1915. godine. Okuplja 200.000 članova iz različitih društvenih sfera.  JCI je jedan od partnera UN-a čiji su članovi  vodeći svjetski i lokalni poslovni ljudi.  U Hrvatskoj JCI djeluje kroz tri lokalne organizacije, JCI Rijeku, JCI Zagreb i JCI Split.

Cilj projekta je da se konkretnim i primjenjivim znanjima stručnjaka i relevantnih institucija educira mlade ljude o njihovom prvom koraku na tržištu rada.

Sudionici projekta će dobiti odgovore na brojna pitanja a neka od njih su sljedeća: kako pravilno izraditi životopis, kako se uspješno predstaviti na razgovoru za posao, što se očekuje od mladih ljudi na tržištu rada i kako se izdvojiti iz mase i zainteresiranosti poslodavca. Također, predstaviti će se nove mjere zapošljavanja od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i „Inicijativa privatnog sektora za mlade“ od strane Hrvatske udruge poslodavaca.

 

Projekt se sastoji od četiri predavanja koja će uključivati slijedeće teme:

Kako napisati dobar CV i motivacijsko pismo, što će predavati Ivana Krbavčić iz JGL-a. Drugu temu Kandidati za posao i kako ih vide poslodavci  obraditi će Alen Marot stručnjak iz područja organizacijske psihologije i menadžmenta osnivač Edukacijsko savjetodavnog centra Optimum. Treće će se odnositi na predstavljanje programa “Inicijativa za mlade” od strane Hrvatske udruge poslodavaca koje studentima omogućuje održavanje stručnih praksi već za vrijeme studija, dok će se četvrta tema odnositi na predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija i očuvanja radnih mjesta.

 

Sudjelovanje na projektu je u potpunosti besplatno, broj sudionika ograničen je na 150, prijave na edukacija.jci.ri@gmail.com do 04.05.2017. godine.

Dokumenti:

PDF icon Program projekta