Konferencija za novinare i najava Festivala WineRi


Povodom predstavljanja Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi, jučer, 02. veljače 2017., održana je konferencija za novinare u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.

 

Festival se održava 22. i 23. veljače u samom centru Rijeke, točnije u Guvernerovoj palači, a organizira ga marketinška agencija aha marketing d.o.o. zajedno s partnerima, sponzorima i pokroviteljima. Osim organizatora festivala Žarka Stilina, festival su predstavili i suorganizatori Marko Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko – goranske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, Dominik Damiš, voditelj marketinga, Turistička zajednica grada Rijeke i Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR.

 

Visoka poslovna škola PAR svojim studentima pruža mogućnost prakse, odnosno rada na ovakvim i ostalim projektima u sklopu poduzetničkog inkubatora. Studenti Jan Uroda, Nera Novaković i Ivona Bukarica dio su organizacije ovog događaja od samog početka i to pod vodstvom mentora i direktora marketinške agencije aha marketing d.o.o. Žarka Stilina. Također, WineRi dio je Međunarodne zimske karnevalske škole INCASO 2017 u sklopu koje će Sandra Di Marcantonio iz Belgije govoriti o „Wine tourism-u“.

 

WineRi je prilika za susret vinara s ugostiteljima, hotelijerima i svima koji na bilo koji način sudjeluju u turizmu te potencijalnim korisnicima i poslovnim partnerima, ali i događaj za posjetitelje kojima će biti predstavljeni različiti proizvodi kao što su vino i liker, pršut i suhomesnati proizvodi, sir, ulje i čokolada, uz stručna predavanja i edukativne radionice, a izostavit se neće ni degustacija za koju će 70-ak vinara ponuditi preko 300 vina. Radionice, kao i sam festival održava se u Guvernerovoj palači, a, predavanja će se održavati na PAR-u, nakon čega slijedi after WTF (Wine Tasteing Festival) party u klubu „Bačva“ te Wine & Coffee baru „kod Zajca“ i predfestivalska večera s degustacijama vina u restoranu Kostrenka.