AUDID


Strateško partnerstvo za obrazovanje odraslih u sklopu Erasmus+ programa, sektor Obrazovanje odraslih

Ciljevi projekta su osnaživanje odraslih za učinkovito rješavanje pitanja povezanih s internetskim identitetima, kripto valutama i e-novčanicima. Uz to cilj je i povećati svijest odraslih o temi online identiteta kroz razvoj praktičnog i razumljivog treninga o tome kako se zaštititi od opasnosti koje proizlaze iz online prisutnosti.

S obzirom odrasli danas troše mnogo vremena na internetu, a očekuje se da će se taj broj i povećavati, izloženi su opasnostima povezanima s internetom jer nisu u stanju u potpunosti shvatiti kako se nasumični podaci koje objavljuju mogu manifestirati u krađe identiteta na mreži.

Upravo na to se cilja temom i rezultatima projekta AUDID a kako bi se pomoglo odraslima razumjeti rizike od online identiteta i osvijestiti ih kako bi se zaštitili.

Prvi prioritet projekta je izraditi interaktivni multimedijski kurikulum usmjeren na niskokvalificirane odrasle osobe koji će im omogućiti zanimljivo i trajno obrazovno iskustvo te ih osvijestiti o načinima zaštite dok su online.

Drugi prioritet projekta jest provođenje program obuke namijenjen podučavanju odraslih, a koji će se sastojati od interaktivnog multimedijskog nastavnog plana i programa.

Trajanje projekta: 24 mjeseca (od 01.10.2018. do 30.09.2020.)

Partneri projekta: Visoka poslovna škola PAR (Visokoobrazovna ustanova) kao koordinator projekta, dok su partneri: CIVIC COMPUTING (Velika Britanija – malo i srednje poduzeće: IT sektor), COSMIC INNOVATIONS (Cipar – alo i srednje poduzeća: IT sektor), UPI – ljudska univerza Žalec (Slovenija – Obrazovni centar za odgojno obrazovanje), European Digital learninig network – DLEARN (Italija – Europska međunarodna javna ustanova: ICT područje), Virtual Campus (Portugal – malo i srednje poduzeće: IT sektor),  European regional framework for co-operation (Grčka – Udruga).

U projekt će biti uključeno oko 4000 ljudi, korisnici će također biti lokalne zajednice, posebno male, ruralne zajednice koje imaju poteškoća u pronalaženju odgovarajuće obuke i informacija o navedenim pitanjima

Jezici na kojima će se program provoditi: hrvatski, engleski, grčki, talijanski, portugalski te slovenski.