Report ASAP


Visoka poslovna škola PAR je jedan od strateških partnera na projektu  Adoption of Sustainable Accounting Practices for Reporting (Report ASAP) koji se provodi u sklopu programa Erasmus+ od akademske godine 2017/2018.

Cilj projekta je pomoći malim i srednjim poduzećima s uspostavljanjem društveno odgovornog poslovanja, pružajući im potrebna znanja i alate za usvajanje održivog računovodstva i prakse izvještavanja na ekonomičan način. Budući da su postojeća izvješća o društvenom odgovornom poslovanju prilagođena većinom velikim poduzećima, projekt Report ASAP je posvećen prvenstveno razvijanju i uspostavljanje dobre prakse nefinancijskog izvještavanja za mala i srednja poduzeća.

Tijekom prve faze projekta provodit će se istraživanje potreba kako bi se utvrdio manjak znanja za promatrano područje. Istraživanje će provoditi svih šest zemalja partnera uključenih u projekt, a predviđen početak te aktivnosti je prvi dio 2018. godine. Partnerstvo će potom stvoriti program treninga, online alat za provedbu treninga i vodič za trenere (trainer’s guide). Navedeni program će biti usklađen sa sustavom ECVET-a i s okvirom za priznavanje ishoda (temeljenog na tzv. Open Badges specification).

Projekt će se provoditi do rujna 2019. godine, a partneri na projektu su: Staffordshire University- Business School (England); Business School PAR (Croatia); Civic Computing limited (Scotland); FGUGREM (Spain); Eurocrea Merchant (Italy); Ruse chamber of Commerce and Industry (Bulgaria) i  AKNOW (Greece).

Svi zainteresirani mali i srednji poduzetnici koji se žele uključiti u ovaj besplatni program, slobodno nam se javite. Kontakt osoba projekta za Visoku poslovnu školu PAR je Valentina Vitenberg (vvitenberg@par.hr). Više informacija je dostupno i na stranici https://report-asapproject.eu/.