MIB Trieste School of Management dodjeljuje stipendije za diplomski studij Osiguranje i upravljanje rizikom


MIB School of Management iz Trsta objavljuje natječaj za stipendije za hrvatske građane.

Stipendije se dodjeljuju za pohađanje diplomskog studija Osiguranje i upravljanje rizikom (siječanj 2017. – siječanj 2018.), a pokrivaju do 70% školarine. Puna školarina iznosi 22.000,00 EUR (PDV uključen). U slučaju napuštanja ili isključenja iz bilo kojeg razloga, iznos stipendije neće se isplatiti ili nadoknaditi. Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

 • hrvatski državljanin
 • akademski stupanj (ili ekvivalenta kvalifikacija)
 • dobro znanje engleskog jezika

 

MIB School of Management u Trstu će dodjeljivati stipendije najboljim kandidatima na temelju obrazovnih kvalifikacija, profesionalnih vještina i motivacije prikazane tijekom intervjua. Kako bi se prijavili za stipendiju, kandidati moraju ispuniti online prijavni obrazac na www.mib.edu/mirm i dostaviti motivacijski esej (uključeno u formi).

MIB će posebno obavještavati kandidate u slučaju prve pozitivne ocjene te će od njih tražiti da dostave:

 • potvrdu stupnja i dopunu dokumentacije
 • dva pisma preporuke (stručno ili akademsko)
 • presliku putovnice ili osobne iskaznice
 • ako je moguće, potvrdu odgovarajućeg znanja engleskog jezika: kao što su TOEFL / IELTS / PTE
 • ako je dostupan, deduktivni zaključak rezultata ispita kao što je GMAT

Dokumentacija mora biti primljena do 30. prosinca 2016. na adresu:

Ms. Barbara Sepic

Head of Admissions

Admissions Officer, MIB Trieste School of Management

Largo Caduti di Nasiriya 1

34142 Trieste – Italy

sepic@mib.edu

 

Nadalje možete pronaći informacije o diplomskom studiju Osiguranje i upravljanje rizikom (MIRM) koji organizira MIB Trieste School of Management, Italija.

Specijalizirani studijski program traje punih 12 mjeseci, a nastava se održava na engleskom jeziku. Studij su akreditirali ASFOR u Italiji i Europska zaklada za razvoj menadžmenta, a čak 55 % studenata dolazi izvan granica Italije. Sljedeća akademska godina počinje 17. siječnja 2017. godine.

U posljednjih nekoliko godina prosječna stopa zapošljavanja u roku od 6 mjeseci nakon diplome je 91 %, a čak 50 % MIRM diplomanata je zaposleno u tvrtki gdje su odradili stručnu praksu.

 

PRIJAVNICA:

 1. Za upisivanje MIRM-a i natjecanja za stipendiju potrebno je prijaviti se online >> ispunjavanje Zahtjeva.
 2. U roku od 2 radna dana Odbor za upise će vam poslati povratnu informaciju te u slučaju pozitivne ocjene možete započeti s procesom.

 

STIPENDIJE:

 • MIB u Trstu i partnerske tvrtke nagrađuju talentirane kandidate zasluženim stipendijama pokrivajući do 100 % školarine. Stipendije se dodjeljuju u skladu sa zemljom prebivališta, stručnom spremom i drugim specifičnim kriterijima određenih od strane sponzorskih tvrtki.
 • Opći kriteriji za dodjeljivanje stipendija su: životopis, radno iskustvo, akademska i stručna dostignuća, poznavanje engleskog jezika, motivacija, osobne vještine i rezultati selekcije.

 

MIRM STRUKTURA:

 • 7 mjeseci na MIB-u (siječanj – srpanj): predavanja, simulacije, grupni rad, studije slučaja, poslovne igre, posjeti tvrtkama. Nastavne metode MIB-a su inovativne i interaktivne, pripremaju svakog sudionika na optimiziranje sposobnosti učenja i razvijanja novih vještina. Naše međunarodno nastavno osoblje dolazi iz više od 15 zemalja.
 • 6 mjeseci (srpanj – siječanj): stručna praksa ili projekt savjetovanja / istraživanja razvijen s partnerskom tvrtkom.

 

MIRM PROGRAM:

 • Temeljni predmeti: usmjereni na upravljanje, ekonomiju i tehnike osiguranja te pružaju osnove upravljanja rizicima.
 • Izborni predmeti: širok odabir izbornih aktivnosti koje omogućavaju sudionicima da izrade vlastiti plan i program koji će se slagati s osobnim interesima i težnjama u karijeri.
 • Praćenje dinamike vođenja: razviti potencijal vođenja i osobne vještine koje će podržavati sudionike tijekom karijere.

 

U prilogu (na dnu objave) možete pronaći brošuru o programu i natječaju za stipendije za hrvatske građane.

Slobodno nas kontaktirajte za dodatne informacije na e-mail adresu: sepic@mib.edu ili pozivom na +39 040 9188166.

www.mib.edu