Natječaj za „STUDENT BUDDY“ – promjena termina


Tijekom ljeta na Visokoj poslovnoj školi PAR strani studenti će obavljati stručnu praksu. Kako susretanje s novim iskustvima u razmjeni, upoznavanje lokalnih studenata ili nove zemlje može biti izazov osmišljen je program Student buddy.

Cilj programa je potpora integraciji studenata u novu akademsku i kulturnu okolinu te ugodniji i zabavniji boravak u našem gradu i na našem fakultetu.

Kroz ovu aktivnosti imate priliku razviti nova prijateljstva, okušati se u ulozi vodiča u vlastitom gradu,  steći međunarodno iskustvo i učiti strane jezike.

Kao Student Buddy sami možete odlučite što želite raditi i kada ćete se sastajati. Međutim, očekujemo da vi kao lokalni Student Buddy preuzmete inicijativu te učinite ovo iskustvo nezaboravnim kako za sebe tako i za stranog studenta.

Zadaci Student buddy-ja:

  • Pomoć u rješavanju formalno-administrativnih zahtjeva programa mobilnosti (prijava, odjava, banka, porezna uprava i dr.)
  • Pomoć stranom studentu da pronađe put do/od smještaja do fakulteta
  • Upoznavanje sa gradom,
  • Večernja okupljanja za gledanje filmova, izlazak na večeru, noćne zabave,
  • Odlazak na izlete, festivale, kulturna događanja,
  • Odlazak na nogometne / košarkaške / odbojkaške utakmice,
  • Izleti na more,
  • Ostale aktivnosti koje sami predložite/dogovorite.

Sudjelovanjem na ovome programu, studenti Visoke poslovne škole PAR steći će 5 ECTS bodova za međunarodno iskustvo.

Odabrani Student Buddy ima pravo na troškove u iznosu do 200,00 kn mjesečno za podmirivanje troškova društvenih aktivnosti stranog studenta i Student Buddy-ja tijekom trajanja mobilnosti dolaznog studenta. Troškovi se priznaju temeljem podnesenog izvješća o troškovima koji uključuju kratko obrazloženja nastalog troška i original računa nastalih troškova (ulaznice za događanja, prijevozne karte i sl.)

Program traje od 01.06.2019. do 01.09.2019. godine

Rok za prijavu: 20.05.2019. godine

Postupak prijave: Ispunite obrazac prijave za Student buddy-ja.

Odluku o izboru studenata uključenih u program Student buddy donosi Ured za međunarodnu suradnju Visoke poslovne škole PAR u suradnji s predstavnicima Studentskog zbora Visoke poslovne škole PAR.

Sva dodatna pitanja i prijave pošaljite na e-mail: international@par.hr

Ukoliko se želite prijaviti i postati Student Buddy, ispunjeni OBRAZAC  pošaljite na mail international@par.hr