O nama


Želja za izazivanjem promjena, obrazovanje kao odgovor na potrebu za znanjem i briga za budućnost generacija koje dolaze. To su motivi pokretanja PAR-a, prve obrazovne grupacije u Rijeci i Primorsko – goranskoj županiji. Njezini korijeni sežu u proljeće 2007. godine, što je gledajući unatrag vrlo znakovito. Danas je PAR prepoznat kao međunarodni inovativni centar obrazovanja koji s mnogočime nastupa kao „prvi“ na našem području – prva visoka poslovna škola, prva znanstveno – stručna konferencija o leadershipu, prva visokoobrazovna institucija s poduzetničkim inkubatorom za studente, prva sportska akademija…

 

Poslovna akademija Rijeka, od koje je nastao akronim PAR, osnovana je prije točno 10 godina s ciljem razvoja vrhunskih edukacijskih programa i poslovnog savjetovanja. Temelj poslovanja PAR-a niknuo je iz one početne potrebe da obrazovanje bude odgovor, a ne pitanje, i sveo misiju PAR-a na spajanje gospodarske i akademske zajednice, realnu procjenu potreba gospodarstva te kontinuirano praćenje stručnih i znanstvenih inovacija i trendova. Osim toga, početke PAR-a vezujemo uz njemačku visoku poslovnu školu BA Nordhessen dio grupacije  iz Heidelberga, čime je otvoren prvi međunarodni stručni studij na našem širem području.

Pozivom za suradnju na FP7 programu, PARovci sudjeluju na Svjetskoj rektorskoj konferenciji 2009. godine. Time je utaban put još jednom značajnom segmentu PAR-a koji će uskoro postati njegova kompetitivna prednost i strateška orijentacija – internacionalizacija obrazovanja i međunarodna suradnja. No, ipak je godina 2011. za PAR označila prekretnicu.  30. kolovoza 2011. godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske Visokoj poslovnoj školi PAR je izdalo dopusnicu za izvođenje stručnog studija Poslovno upravljanje.

Rekordan broj novoupisanih studenata, pripreme za dva nova međunarodna projekta – INCASO i PAR International Leadership Conference koja će se po prvi put održati u veljači i ožujku 2012. godine označili su „novo proljeće“ PAR-a i usmjerenje na poduzetnički orijentirano visoko obrazovanje sa snažnom međunarodnom dimenzijom.

Formiraju se novi „stupovi“ PAR-a i mala obrazovna grupacija započinje proces odrastanja u ozbiljnog konkurenta. S jedne strane PAR postaje spona gospodarstva i obrazovanja na lokalnoj razini, te visokoobrazovna institucija s jedinstvenim međunarodnim programima koji postaju privlačni studentima iz cijelog svijeta.

I stiže 2017. godina. Još jedno proljeće za PAR. Jednako značajno, kao ono davne 2007. godine. Obrazuje oko 300 polaznika cjeloživotnih programa godišnje, i oko 200 redovnih, izvanrednih studenata i apsolvenata. U siječnju 2017. godine Visoka poslovna škola PAR prošla je kroz redovni postupak reakreditacije visokih učilišta koje provodi nacionalna Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Dobrodošli u modernu obrazovnu instituciju PAR!