21 razloga zašto odabrati PAR


Jedna od ključnih karakteristika Visoke poslovne škole PAR jest interdisciplinarni karakter studijskog programa. Iz tog razloga preddiplomski studij Poslovnog upravljanja spaja obrazovni sustav i gospodarstvo, što se odražava u ravnomjernom odnosu teorije i prakse kroz sve tri godine studija. Stjecanje praktičnog iskustva i rani susret s realnim radnim okruženjem pruža studentima drugačiju perspektivu i nepobitnu prednost na tržištu rada po završetku studija.

Studentima se prenosi stručno znanje temeljeno na najnovijim znanstvenim i teorijskim spoznajama, a koje je iznimno važno za razvijanje specifičnih vještina i stručnih kompetencija iz područja ekonomije, logistike, marketinga, menadžmenta, stranih jezika i suvremenih tehnologija. Teorijski sadržaji prenose se i produbljuju kroz praktičnu primjenu u tvrtkama i Studentskom inkubatoru u kojem se održava stručna praksa. Time se ističe interdisciplinarni karakter studijskog programa i stavlja se poseban naglasak na primjenjivost teorije, znanja i vještina u praksi. Na taj način, student nakon završnog stručnog studija posjeduje i određeno praktično iskustvo stečeno neposrednim sudjelovanjem u poslovnom svijetu.

Zbog svega navedenog studenti PAR-a postaju konkurentniji na tržištu rada, ali imaju i prednosti pri nastavku studija, bilo na stručnim diplomskim ili međunarodnim MBA studijima.

“Visoka poslovna škola PAR me se dojmila prvenstveno zbog nekonvencionalnog pristupa studiranju koji se očituje u stručnoj praksi, praćenju trendova, u gostujućim predavanjima poznatih poduzetnika, direktora, profesora i stručnjaka i uključenosti u razna događanja koja se odvijaju u Rijeci i okolici. Prisustvovala sam nizu stručnih skupova i velikih međunarodnih konferencija i sajmova. Studij Poslovnog upravljanja promijenio mi je perspektivu i osvijestio globalnost, povezanost, interakciju i utjecaj kulture u poslovnom i društvenom smislu. “

Marija Banac
prvostupnica Visoke poslovne škole PAR
stipendistica Novog Lista

Visoka poslovna škola PAR je dio Obrazovne grupacije PAR koja je u potpunosti posvećena razvoju programa cjeloživotnog obrazovanja i njihovom promicanju kroz organizaciju događaja i međunarodnu suradnju. Zbog spajanja teorije i prakse kroz studijski program i izvannastavne aktivnosti studenti PAR-a imaju priliku sudjelovati u međunarodnim školama, međunarodnim konferencijama i studentskim edukativnim putovanjima.

Također, redovni studenti Visoke poslovne škole PAR imaju svoje predstavničko tijelo, Studentski zbor PAR. Okupljanjem u nezavisno studentsko tijelo, studenti zastupaju svoje interese i unaprjeđuju studentsku kulturu i kvalitetu studentskog života.

“Svjestan sam toga da ja odlučujem o tome koliko ću iskoristiti od mogućnosti koje mi PAR pruža, a ima ih napretek. Nedavno sam organizirao međunarodnu studentsku školu s kolegama, zatim smo sudjelovali na državnom startup natjecanju i osvojili smo treće mjesto, a bio sam i dio tima koji je razvijao mobilnu aplikaciju s jednom europskom tvrtkom. Motiviran sam, a u skladu s time i angažiran u velikom broju projekata iz kojih uvijek naučim nešto novo. “

Borna Alač
predsjednik Studentskog zbora PAR-a

Visoka poslovna škola PAR je dio Erasmus mreže koja studentima i profesorima omogućava semestralnu razmjenu na europskim visokoobrazovnim institucijama. Uz preko 20 sklopljenih bilateralnih ugovora s obrazovnim institucijama u Europi, dodanu vrijednost uspostavljenoj međunarodnoj suradnji daje partnerstvo s vrhunskim obrazovnim institucijama kao što su Sveučilište Lehigh i Institut Iacocca u SAD-u. PAR je već niz godina regionalni selekcijski centar za njihov program Global Village for Future Leaders of Business and Industry, partner u organizaciji godišnje PILC konferencije i institucija za ljetnu stručnu praksu američkih studenata. Vjerujemo da ćete između više od 20 sklopljenih bilateralnih ugovora s visokokvalitetnim obrazovnim institucijama i Vi naći svoje mjesto za studentsku razmjenu.

Jedna od inovacija u pristupu stručnoj praksi je pokretanje poduzetničkog inkubatora za studente kojim upravlja Visoka poslovna škola PAR, a koji predstavlja simulaciju radne sredine. Stručna praksa u PAR inkubatoru je jedinstvena prilika studentima za upoznavanje svih faza projekta te aktivno sudjelovanje u njihovom planiranju, realizaciji i evaluaciji. Polaznici Studentskog inkubatora na korištenje imaju knjižnicu, informatičku dvoranu, konferencijsku dvoranu te dvoranu za prezentacije i potporu mentora s fakulteta i iz gospodarstva. Studenti PAR-a pritom rade na projektima PAR-a i partnerskih tvrtki i institucija, npr. Porina – regionalne razvojne agencije, Primorsko-goranske županije i sl. Neki od projekata, poput wineshopa, teretane, obrta za edukaciju i coaching te malog obiteljskog hotela u Austriji, već su realizirani te postoje kao poslovni subjekti naših studenata.

Studentima nudimo više od diplome. Spajajući akademski i praktičan pristup sa stvarnim poslovnim okruženjem nudimo im znanje u skladu s potrebama tržišta. Program studija Poslovno upravljanje stvoren je po uzoru na europske stručne studije i njihov metodološki koncept kojim se naglasak stavlja na stjecanje iskustva, tj. prakse i orijentaciju ka tržištu rada:

  1. godina studija: opći i osnovni ekonomski kolegiji
  2. godina studija: stručni kolegiji prilagođeni poslovnom upravljanju
  3. godina studija: studenti biraju kolegije iz područja financija i logistike, a posljednji semestar posvećen je stjecanju stručnih kompetencija kroz praktično iskustvo radom u studentskom inkubatoru ili u poduzeću partnera

Zadane sate prakse na svakoj godini studenti mogu odraditi u nekoj od partnerskih tvrtki i ustanova u Rijeci i županiji. Tako ih i praktičan dio nastave i fakultetsko osoblje pripremaju za izazove tržišta rada. Cilj je, uz stručna znanja, prenijeti i znanja vođenja projekata, osnovnih metodoloških principa te poticanje učenja i komunikacije na engleskom jeziku kako bi se stručni prvostupnici lakše predstavili na međunarodnom tržištu.

“Praktične primjere koje sam usvojila na studiju Poslovnog upravljanja u PAR-u koristim i danas u poslu.”

Tajana Masovčić
pomoćnica direktora Karlovačke banke, podružnica Rijeka

Zapošljivost studenata PAR-a nakon završetka studija prelazi 75 posto. Stjecanjem naziva stručnog prvostupnika ekonomije, studenti stječu znanja iz područja ekonomskih znanosti i logistike. Nadalje, tijekom studija na PAR-u polaznici razvijaju prezentacijske vještine, ali i ključne kompetencije matematike, statistike, menadžmenta, vještina iz ICT-a, komuniciranja na materinjem jeziku, stranim jezicima, itd.

Jedna od inovacija u pristupu stručnoj studentskoj praksi je PAR studentski poduzetnički inkubator, koji predstavlja simulaciju radne sredine. Stjecanje praktičnog iskustva i rani susret s realnim radnim okruženjem pruža studentima drugačiju perspektivu i značajnu prednost na tržištu rada. Ujedno, kroz PAR Centar za savjetovanje i podršku studentima možete sastaviti kvalitetan životopis za vrijeme studija, pripremiti se za razgovor za posao te svladati praktična poslovna znanja i vještine. Sve to daje nepobitnu prednost pri zapošljavanju.

“PAR je pravi izbor za mene zato što želim drugačije obrazovanje, moderno iskustvo i veće šanse za zapošljavanje nakon završetka studija!”

Student 1. godine Poslovnog upravljanja

PAR organizira, samostalno i u suradnji s nacionalnim i međunarodnim obrazovnim institucijama, niz događaja na kojima sudjeluju i studenti PAR-a:

PAR International Leadership Conference (PILC) – međunarodna znanstveno–stručna konferencija o leadershipu koju PAR organizira u partnerstvu s prestižnim američkim Iacocca Institutom i Sveučilištem Lehigh jednom godišnje u opatijskom hotelu Milenij.

PILC Student – međunarodna studentska konferencija u sklopu PAR International Leadership Conference 

International Carnival School (INCASO) – međunarodna zimska karnevalska škola koju PAR organizira već sedam godina uzastopce u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke.

PAR Poduzetnički kamp – trodnevni kamp koji promiče startup kulturu među mladima te predavanjima, radionicama, konzultacijama s mentorima i završnim natjecanjem omogućava polaznicima da postojeće ideje pretvore u konkretne, originalne poduzetničke projekte.

Ljetna škola SenZations – PAR je uz tvrtku DunavNET suorganizator ove jedinstvene ljetne škole koja pokriva teme iz M2M-a, IoT-a i njihove primjene u poslovanju, a održava se već deset godina zaredom.

Uz navedene projekta PAR organizira i niz edukacija, seminara i događanja koji su izvrsna prilika za studentski networking, upoznavanje s tržištem rada, učenje stranih jezika i stjecanje vrijednog iskustva.

“PAR mi pruža nove izazove iz godine u godinu i nezaboravna iskustva. Već u prve dvije godine studija sudjelovala sam na četiri međunarodne konferencije i ljetnoj školi. To nas je inspiriralo da organiziramo međunarodnu studentsku konferenciju u Rijeci, a nakon toga i da krenemo s osnivanjem studentskog poduzeća.“

Nikolina Jovičić
dobitnica Dekanove nagrade 2015

Visoka poslovna škola PAR prepoznala je potrebu za kvalitetnim obrazovanjem sportaša te omogućila studentima-sportašima stjecanje znanja i vještina za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu po prilagođenom programu stručnog studija Poslovno upravljanje. Pritom je naglasak stavljen na konzultativnu nastavu, prilagođavanje ispitnih rokova potrebama i obvezama sportaša te individualan, mentorski pristup studentu što rezultira lakšim praćenjem sadržaja kolegija. Uz takav pristup studenti-sportaši mogu se posvetiti i sportskoj karijeri znajući da ne zaostaju za kolegama i da upisom na PAR ulažu u svoju budućnost. O važnosti daljnjeg obrazovanja i usavršavanja sportaša svjedoči veliki broj studenata sportaša koje se obrazuju na Visokoj poslovnoj školi PAR – igrači Vaterpolo kluba Primorje i vaterpolo reprezentativci Ivan Krapić, Sandro Sukno i Anđelo ©etka, igrači i djelatnici Nogometnog kluba Rijeka Luka Marić, Ivan Vargić, Ivan Mance i Diego živulić, itd. Kako bi osnažili položaj unutar visoke škole, studenti-sportaši PAR-a pokrenuli su rad sportske studentske udruge PAR sport na čijem je čelu zlatna barakuda i alumni PAR-a, Samir Barać.

“Ulaganje u kvalitetnu edukaciju je najvažniji aspekt razvoja svakog pojedinca. Zato sam izabrala Visoku poslovnu školu PAR i studij Poslovnog upravljanja.”

Ana Jelušić
Međunarodni olimpijski odbor (proslavljena skijašica)

“Rad u malim grupama na studiju Poslovnog upravljanja u PAR-u uvelike je olakšao usvajanje praktičnog znanja.”

Samir Barać
legenda hrvatskog sporta i prvostupnik PAR-a

U nedavno provedenom istraživanju studenti PAR-a istaknuli su toplu atmosferu na studiju i pristupačnost profesora i osoblja kao jednu od nepobitnih prednosti studiranja na PAR-u. Visoko na ljestvici istaknut je i kredibilitet koji PAR ostvaruje kroz kvalitetno obrazovanje i predavački kadar, primjenjivost znanja i karijerne prilike, velik izbor izvannastavnih aktivnosti, fleksibilnost, networking te poticajan ambijent – sve to po riječima studenata čini jasne razlike od državnih fakulteta. Iznimno smo ponosni što omogućavamo studentima okruženje u kojem mogu maksimalno razvijati potencijale.

“Za vrijeme studija Poslovnog upravljanja posebno me dojmila izvrsna komunikacija studenata s evidencijom studija i profesorima.”

Edvard Titlić
tehnički direktor Dimnjačara d.o.o. i prvostupnik PAR-a

Zgrada u kojoj se PAR smjestio ne samo da je u srcu Rijeke, već ima i svoju priču. Riječ je o palači Municipija, zgradi nekadašnjeg gradskoga poglavarstva u Rijeci, koja svojim trima pročeljima dominira Trgom Riječke rezolucije. Unutar zidina palače stvoren je poticajan radni ambijent za stjecanje znanja, timski i individualni rad. Investicija u unutarnje uređenje i informatičku opremu omogućuju našim studentima sve što im je potrebno za ispunjavanje studentskih obaveza i stjecanje novog znanja. Krenite i Vi na obrazovno putovanje u šarmantnom povijesnom okruženju u urbanoj gradskoj jezgri!

Što o obrazovanju na PAR-u misle roditelji studenata? Visoka poslovna škola PAR je brzo rastuća obrazovna institucija, prepoznata među studentima po drugačijem pristupu i usvajanju znanja u prijateljskom i podržavajućem okruženju, a među roditeljima po kredibilitetu i rezultatima koje studenti ostvaruju za vrijeme i po završetku studija. Prednost studiranja na PAR-u je ta što se nalazi u Rijeci – urbanoj sredini koja zbog srednje veličine grada jamči sigurnost njenih građana te infrastrukturnu praktičnost. Osim toga, cijena života je pristupačnija nego u metropoli, a grad je dovoljno velik za pružanje različitih part-time mogućnosti rada tijekom studija te zapošljavanja po završetku studija. Svake godine organiziramo Info dan za roditelje, a najava datuma za iduću godinu bit će objavljena na internetskoj stranici www.par.hr.

“Kada je sin upisivao fakultet, bojala sam se da će se izgubiti u masi i biti tek broj u referadi. Dogodilo se upravo suprotno – projektni rad u timovima, grupe za učenje, konzultacije i redovita događanja omogućila su mu stjecanje novih znanja, ali i osobni rast. »ak i činjenica da je fakultet smješten u centru jedna je od prednosti koja me veseli!”

Majka studenta 1. godine studija Poslovnog upravljanja

Nastojimo održavati dugotrajan odnos s alumnijima pružajući im podršku u osobnom i poslovnom rastu te u pronalaženju prilika za zapošljavanje. Iz tog razloga pokrenuli smo neprofitnu organizaciju PAR Alumni čiji rad je usmjeren na umrežavanje diplomiranih i aktualnih studenata, profesora i djelatnika PAR-a te uključivanje alumnija u aktivnosti unaprjeđivanja obrazovanja i poduzetništva među mladima u lokalnoj i široj zajednici.

“Studij Poslovnog upravljan na PAR-u me usmjerio na pravi put. Zbog široke mreže poznanstava koje nudi PAR, tijekom obrazovanja upoznala sam svog životnog učitelja i to mi je jedna od vrjednijih stvari u životu. Uz to,moram napomenuti i konstantnu podršku koju PAR nudi i nakon završenog studija i zato mu velika, velika hvala!”

Ursula Kremenić
PAR Alumni

Već ste duže vrijeme na tržištu rada i zbog poslovnih i obiteljskih obaveza na stignete pohađati studij? Na Visokoj poslovnoj školi PAR postoji prilika za pohađanjem izvanrednog specijalističkog diplomskog studija Poslovnog upravljanja. Part-time način studiranja omogućuje svima koji su već zaposleni da nadoknade propušteno. Susretljiv tim djelatnika i akademskog osoblja PAR-a Vam je na raspolaganju za odgovore na sva pitanja izvanrednom obrazovnom putovanju.

“Iako imam obiteljske obveze, dvoje djece i stalan posao, upisala sam studij Poslovnog upravljanja znajući da će mi to unijeti velike promjene u svakodnevicu. Zahvaljujući dobroj organizaciji i zadovoljstvu učinjenim, uspjela sam izvršiti sve obveze. Bilo je to iskustvo zbog kojeg sam napredovala privatno i profesionalno.”

Marija Banac
prvostupnica Visoke poslovne škole PAR
stipendistica Novog Lista

Akademija za cjeloživotno obrazovanje dio je Obrazovne grupacije PAR zadužen za  cjeloživotno obrazovanje te nudi niz seminara i otvorenih programa iz područja strateškog razvoja (menadžmenta, prodaje, marketinga, financija, logistike te pisanja i upravljanja Europskim projektima) na području Primorsko-goranske i Istarske županije. Do sada je programe Akademije završilo gotovo tisuću polaznika iz čitave Hrvatske.

Cilj otvorenih treninga je postići poslovni i osobni razvoj te napredak svakog polaznika kroz kvalitetnu edukaciju i razmjenu iskustava. Predavači u Akademiji su stručnjaci iz raznih gospodarskih sektora te prenose iskustvo i know-how uz pomoć razrađenih i provjerenih programa.

Zadovoljstvo korisnika usluga je primarni cilj koji osigurava motivaciju za daljnji rad i unaprjeđenje ponude, a to potvrđuju i reference tvrtki čiji djelatnici su pohađali edukacijske programe – od Adris grupe, Agrolagune, Hempela, Istarske kreditne banke, Jadran galenskog laboratorija, Plave lagune, Triglav osiguranja, Uljanika i mnogih drugih.

Program Akademije za cjeloživotno obrazovanje prilagođen je suvremenim poslovnim potrebama, a teorijske i praktične metode koje koriste licencirani predavači motivirale su dosadašnjih tisuću polaznika za postizanje poslovnih uspjeha i donošenje konstruktivnih poslovnih odluka. Osim tema edukativnog strateškog razvoja, u sklopu Akademije razvijen je i niz specijaliziranih programa za posebne ciljne skupine: Student Management Program, Management Program, Program za obrtnike, Centar zdravlja i ljepote, Program poduzetničkih vještina, Programe iz logistike, Programi za treću dob i dr.

“Vrlo praktičan seminar na temelju kojeg sam naučio puno o određivanju prioritetnih ciljeva, organizaciji vremena, o tome koji su moji “kradljivci vremena” i kako ih suzbiti. Najviše su mi koristile vježbe pomoću kojih sam odmah mogao vidjeti svoje slabosti i kako ih poboljšati. Svidjela mi se stručnost predavača te organizacija strukture samog seminara. Seminar je bio prepun korisnih informacija koje uveliko mogu iskoristiti u stvarnom životu.”

Polaznik seminara Upravljanje vremenom

Treneri i predavači Akademije za cjeloživotno obrazovanje praktičari su s teoretskim predznanjem i to ih čini izvrsnim prenositeljima aktualnih znanja i alata sa stručnim i didaktičnim kompetencijama. PAR treneri prate hrvatsku i međunarodnu poslovnu praksu te Vas u svakom trenutku mogu kvalitetno savjetovati. Proces obrazovanja trenera i mentorstvo stranih kolega uvijek je aktualan jer je stvaranje obrazovnog kadra koji kontinuirano prati nova stručna, tehnološka, informatička i mnoga druga znanja PAR postavio na prioritetno mjesto.

“Seminar je izrazito edukativan i koristan. Pohvale predavačici zbog načina na koji je privukla pažnju cijele grupe i učinila ovaj seminar različitim od ostalih prezentacija i seminara. Svaka čast zbog dinamike i energičnosti.”

Polaznica seminara Prezentacijske i komunikacijske vještine

Centar za jezike PAR nudi tečajeve stranih jezika vrhunske kvalitete koji se izvode prema modernim principima kreativne i integrirane nastave prilagođene specifičnim potrebama polaznika. Iako djeluje u sklopu PAR Akademije za cjeloživotno obrazovanje, svim studentima Poslovnog upravljanja na PAR-u omogućeno je besplatno pohađanje jednog stranog jezika kao izbornog predmeta uz obvezni kolegij Poslovni engleski jezik.

Programi Centra za jezike izrađeni su prema smjernicama CEFR-a (Common European Framework for Reference of Languages), što omogućava polaznicima uravnoteženo učenje jezika kroz četiri jezične vještine (čitanje, pisanje, slušanje i govor). Predavači su diplomirani profesori stranih jezika s višegodišnjim iskustvom rada s mladima i odraslima. Uz niz specijaliziranih tečajeva engleskog jezika – od pripremnih tečajeva za polaganje TOEFL i IELTS testova, Engleskog u turizmu i ugostiteljstvu, Tečaja interkulturalne komunikacije do Poslovnog engleskog ili Tečaja osnova gramatike engleskog jezika – u ponudi su i njemački, talijanski i španjolski jezik, a svi tečajevi mogu se pohađati grupno, zatim individualno ili kao in-house tečajevi u tvrtkama.

U sklopu PAR Grupacije djeluju i neprofitne organizacije čiji su ciljevi promocija cjeloživotnog učenja, provedba neformalnih edukacija, unaprjeđivanje lokalne zajednice, promicanje sporta među mladima i sl. Iz tih razloga pokrenut je rad udruga PAR Alumni, PAR Sport i Udruge PAR. Rad udruga usmjeren je na uključivanje djelatnosti postojećih PAR entiteta i pojedinih članova u razvoj civilnog društva, prvenstveno u Gradu Rijeci i Primorsko – goranskoj županiji. Studenti i alumniji PAR-a mogu postati aktivni članovi bilo koje neprofitne PAR-ove organizacije i uključiti se volonterski u niz aktivnosti kojima PAR stvara bolje društvo.

Obrazovnu grupaciju PAR osnovala je i vodi doc. dr.sc. Gordana Nikolić, dobitnica nagrade za najbolju hrvatsku poduzetnicu 2014. Dekanica Visoke poslovne škole PAR je i WED ambasadorica za Hrvatsku – Women Entrepreneurship Day (WED) je svjetski dan poduzetništva žena, proglašen u partnerstvu UN-a, Američke državne službe i gradonačelnika New Yorka. Snažno žensko vodstvo je okosnica djelovanja PAR-a kao institucije koja uz cjeloživotno učenje potiče i promiče poduzetništvo svih članova društva, s naglaskom na poduzetništvo žena. Tako se na Svjetski dan poduzetnica, 19. listopada, u PAR-u organizira događanje žene bez PARdona, koje promiče pozitivna iskustva uspješnih žena iz gospodarstva, poduzetništva i diplomacije kroz tri panel rasprave. Također, u 2015. na PAR je postavljena svjetska izložba fotografije Vizualne priče poduzetnica uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država

“Zanimljiva je činjenica da, iako je postotak participacije žena u visokom obrazovanju veći, muškarci su još uvijek češće na višim pozicijama i nerijetko primaju veću plaću za isto radno mjesto. Postoji puno mogućnosti i alata kojima možemo osigurati podršku ženama u poslovnom svijetu i to svakako trebamo omogućiti. Jedan od ciljeva PAR-a je pružiti pozitivnu sliku ženskog poduzetništva i inspirirati žene na taj značajan iskorak u karijeri.“

doc. dr. sc. Gordana Nikolić
Osnivačica Obrazovne grupacije PAR
i Dekanica Visoke poslovne škole PAR

Uz trajno praćenje trendova i razvijanje obrazovnog plana i programa te aktivno sudjelovanje u Društvu znanja, PAR kroz sve dijelove Grupacije promiče poduzetništvo, liderstvo i startup kulturu. PAR je jedan od partnera Startup inkubatora grada Rijeke i europske organizacije JADE koja omogućuje otvaranje studentske tvrtke već za vrijeme studiranja. Također, na godišnjoj razini PAR organizira i Poduzetnički kamp čiji cilj je pomoći svima da svoju poslovnu ideju pretvore u konkretan, originalan i održiv poduzetnički projekt.

“Ideja nam je diseminirati poduzetništvo i startup kulturu na nacionalnoj razini kroz poticanje mladih i perspektivnih ljudi na angažman. Pritom im pružamo potporu u obliku predavanja, radionica i natjecanja u startup projektima, a u svrhu lansiranja novih tvrtki. Pripremu projektne ideje nastojimo učiniti što bezbolnijom i kvalitetnijom te postaviti uspješne temelje za razvoj projekata, tvrtki i ideja u budućnosti.”

Dario Zorić
Voditelj logistike i predavač na PAR-u
te mentor u Startup inkubatoru grada Rijeke

Svaka srijeda rezervirana je za gostujuća predavanja uspješnih poduzetnika i lidera. Time je svima zainteresiranima omogućeno da iz prve ruke čuju relevantna iskustva i dobiju odgovore na pitanja o aktualnoj poslovnoj, gospodarskoj i političkoj situaciji te o budućnosti i trendovima u njihovoj branši. Neki od dosadašnjih gostiju bili su bivši predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, predsjednik uprave Osiguranja Grawe Hrvatska Igor Pureta, direktor Oglasnika Saša Jurković i mnogi drugi.

Kao što je sudjelovanje u međunarodnim programima neprocijenjiva akademska prilika, tako su i studijska putovanja vrijedno edukativno – kulturološko iskustvo. Uz programe međunarodnih škola i konferencija, Visoka poslovna škola PAR organizira i studijska putovanja i izlete za svoje studente. Pritom studenti posjećuju međunarodne izložbe, partnerske institucije, stratup natjecanja i stručne skupove diljem Hrvatske i Europe, što pridonosi njihovom profesionalnom i osobnom razvoju.