Odluka Fakulteta vezana uz izborni kolegij B i C


Poštovani studenti,

Stručno vijeće Visoke poslovne škole PAR je na svojoj sjednici održanoj 22. rujna 2017. godine donijelo Odluku o internacionalizaciji studija kojom smo drugoj i trećoj godini studija Poslovno upravljanje kao jedan od izbornih kolegija implementirali kolegij na engleskom jeziku. Tako je radi okolnosti poslovanja u međunarodnom okruženju i pojačanih mogućnosti korištenja europskih fondova odlučeno kako će se Gospodarstvo Europske unije izvoditi na engleskom jeziku, dok je za treću godinu odlučeno da će se na engleskom jeziku izvoditi kolegij Business Communication koji bi time postao nadogradnja na kolegij prve godine studija Poslovno komuniciranje i priprema studenata za djelovanje u međunarodnom okruženju.

Zahvaljujući navedenim kolegijima na engleskom jeziku, studenti su trebali dodatno usavršiti korištenje engleskog jezika u govoru i pismu, što je i preduvjet za bolji uspjeh na hrvatskom i inozemnom tržištu rada. Također, svim studentima je jasno iskomunicirano kako će iz dvaju kolegija biti održani dodatni sati na hrvatskom jeziku, te da će ispit, shodno njihovoj procjeni mogućnosti, moći u potpunosti polagati na hrvatskom jeziku.

Nakon isteka dva tjedna nastave krenuli smo u raspravu s nositeljima navedenih dvaju kolegija, analizu postojećeg stanja, a saslušali smo i nekoliko studenata. Time smo postali svjesni kako smo trebali pružiti izbor odabira izbornog kolegija, odnosno odluku svakog pojedinog studenta hoće li pojedini kolegij slušati na hrvatskom ili na engleskom jeziku. Iz tog razloga molimo studente druge i treće godine da tijekom idućeg tjedna nastave (06. studenog – 10. studenog) upišu svoju odluku o izboru izbornog kolegija u tabeli koja se nalazi na oglasnoj ploči na samom ulazu na Fakultet.

Studenti druge godine će moći ostati na Gospodarstvu Europske unije na engleskom jeziku ili će isti kolegij moći odslušati u drugom semestru na hrvatskom jeziku, dok će student treće godine moći ostati na kolegiju Business Communication na engleskom jeziku ili će u drugom semestru moći pohađati kolegij iz istog znanstvenog područja – Informacijske tehnologije. Nanovo molimo studente (osobito redovne) da se potrude i pokušaju odslušati kolegij na engleskom jeziku s obzirom da je poznavanje engleskog jezika u današnjem dinamičnom radnom i ekonomskom okruženju često osnovni i eliminacijski preduvjet.

Srdačan pozdrav