Održana konferencija College2business 07.04.2017


Konferencija College2Business: Usudi se uspjeti održana je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, u petak, 7. travnja 2017. Glavni organizator je Studentska udruga Somnium i studenti fakulteta na kojem je konferencija održana. Jedan od članova organizacijskog tima je i naš student prve godine, Filip Budimir.

Uvodnu riječ ove inspirativne konferencije namijenjene studentima je imao dekan Ekonomskog fakulteta, Alen Host te Danijela Sokolić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i voditeljica Centra za karijere Ekonomskog fakulteta u Rijeci.
Konferenciju su obogatile govornice, Martina Kuntić – mlada poduzetnica koja je pokrenula vlastiti posao prije dvije godine i stvorila brand Agjamal, Ingrid Divković- inspirativna autorica dviju knjiga: „J…e li vas ego?“ i „Knjiga za divlju ženu“, Alis Marić- pravnica koja je otvorila svoju Facebook stranicu gdje okuplja sve knjigoljupce gdje, uz preporuku što čitati, fanovi mogu uživati i u prekrasnim fotografijama mjesta za čitanje te inspirativnim citatima. Govor je držala i naša dekanica Gordana Nikolić koja je inspirativnom pričom o uspjehu nadahnula mnoge studente.
U sklopu programa je održana i panel rasprava s temom „ Biti uspješna žena“, a govornice su bile: Anja Zambelli Čolak, Martina Knežević i Ingrid Divković. Moderatorica, koja ih je vodila kroz raspravu, bila je Matea Krmpotić. Raspravljale su o svom uspjehu kroz život te kako su došle do svojih ciljeva i toga čime se danas bave.
Ostali govornivi C2B konferencije su Martina Knežević, voditeljica odjela za marketing kampanje Turisthotel, Novak Mario, idejni začetnik inovativne platforme Onetius i Hari Zamilić, kreator aplikacije PickYou, koji nam je dočarao svoje uspone i padove dok je realizirao ovu aplikaciju.