Održana radionica o coachingu za poslodavce i potencijalne mentore


Srijeda na Visokoj poslovnoj školi PAR je uistinu „odisala“ poduzetničkom kulturom. Uz aktivnosti Startup Europe Weeka koje je još jednom organizirala, održano je i predstavljanje HUP – EBRD Inicijative za mlade (PSYI).

Kako bi sve proteklo u tonu širenja ideje poduzetništva kao vještine, održana je i radionica o coachingu za poslodavce i potencijalne mentore budućih studenata na praksi. Uz vodstvo britanskih konzultantica tvrtke „people1st“, 20-ak riječkih poslodavaca prisustvovalo je prvoj edukaciji koja je za cilj imala upoznati ih s metodom coachinga GROW, te uvesti ih u samu temu stvaranja okruženja, programa i odabira pravih osoba za mentorstvo studenata.

Uz brojna pitanja koja su se redom odnosila na potencijalne poteškoće prilikom odabira studenata, mentora i coaching sistema, polaznici su iskazali izniman interes i istinsku brigu oko primanja budućih studenata. S obzirom na to, vjerujemo kako su budući internship studenti u sigurnim rukama, a samim time i budući naraštaji koji će vrlo brzo tražiti svoje mjesto na tržištu.

8_0