PAR Gradina znanja oduševila posjetitelje


PAR Gradina znanja, manifestacija u organizaciji Visoke poslovne škole PAR održana je u petak, 30. kolovoza, u sklopu Ljeta na Gradini, a cilj je pružiti potporu poduzetnicama putem besplatnih radionica i predavanja te im osigurati promociju na prodajno-izložbenim prostorima. Brojni Riječani, ali i turisti, posjetili su Gradinu gdje su se predstavile izlagačice sa svojim proizvodima poput džemova, nakita, keramičkih šalica, prirodne kozmetike te torbi od recikliranog pamuka.

Na ovogodišnjoj PAR Gradini znanja predstavile su se: MY HAPPY SKIRT (unisex suknje, riječki brhan, modni detalji), PINK PEN (knjige, majice i šalice), MOMENT (nakit od ekosmole), OPG PAČIĆ (Svježe voće i povrće, džemovi), MARA IMMORTELLA (prirodna kozmetika od smilja), DENSA (ručnici, peshtemali i posteljina), STUDIO GRAD (dizajn letaka i plakata), MAMA.DONNA (odjeća za trudnice i dojilje, nosiljke za djecu, edukativne knjige), KERAMIKA VIVODA (šalice i nakit s pozlatom), WHY KNOT DECOR (torbe, tepisi i košare od recikliranog pamuka), NISA DESIGN (nakit i kućanski proizvodi), OPG BORJANKE SMOJVER (proizvodi od lavande), Udruga SKANI kreativni centar 50+ (slikarski radovi) te DOR JAN FELT (proizvodi od filcane vune).

Članice Udruge “SKANI kreativni centar 50+” te njihova mentorica, riječka slikarica Ania Škrobonja, svojim su slikarskim radovima unijele boju na Trsatsku gradinu.

Anela Bušljeta, ovlašteni računovođa i vlasnica tvrtke PERSONELA bila je na raspolaganju za sva pitanja vezano za poreze, poslovanje ili otvaranje tvrtki koja muče mlade, ali i već etablirane poduzetnike.

Na PAR Gradini znanja je po prvi puta izlagao Studio za dizajn keramike Vivoda koji se može pohvaliti tradicijom dužom od 15 godina. Sunčana Vivoda je posjetiteljima ponudila keramičke šalice i nakit s pozlatom čime se bavi posljednjih godinu dana.

„Šalice i nakit se oslikavaju 24-karatnim zlatom otopljenim u smoli koji se potom kistićem nanosi na proizvod te se još jednom peče, što je zapravo treće paljenje, nakon pečenja same keramike te potom glazure,“ objasnila je proces.

OPG Škunca iz Novalje sa otoka Paga mogu se pohvaliti sa 6,7 hektara nasada smilja, smokve, badema i masline. Kako kaže Marija Škunca, radi se o ekološkom uzgoju.

„Proizvodimo eterično ulje te hidrolat, kao i ostalu kozmetiku. Kroz godinu dana krenut ćemo u proizvodnju kozmetike od ružmarina i lovora,“ dodala je.

Željka Barbarić predstavila je brend Why Knot Decor, a izrađuje tepihe, podloške, jastuke, jastučnice, košare te ženske torbe od recikliranog pamuka.

„Svi proizvodi izrađeni su ručno od isključivo prirodnih materijala i sigurni su za upotrebu na što posebno posvećujemo pažnju,“ istaknula je Željka.

Održana su i zanimljiva predavanja o socijalnom poduzetništvu, upravljanju vremenom, bontonu i kulturi stola te vinu i anti aging tajnama. Luka Cetina iz Silos Group istaknuo je kako je Hrvatska u odnosu na EU daleko ispod prosjeka što se tiče socijalnog poduzetništva, dok je Tina Matovina dala korisne savjete i smjernice u organizaciji i planiranju vremena.

Damjan Miletić, dugogodišnji ugostiteljski stručnjak, oduševio je sve prisutne izvrsnim predavanjem o bontonu i kulturi stola, dok je Sanja Markušić iz Anti Aging Centra Markušić otkrila poveznicu između vina i anti aginga.

Panel „Eventi moga ♥ grada“ o događanjima važnima za naš grad s turističkog i promidžbenog aspekta okupio je neke od najboljih riječkih event managera.

Tako su svoja iskustva u organizaciji događanja ispričali direktorica marketinga Novog lista Silvija Gerc Vodopija, voditeljica razvoja proizvoda u TZ grada Rijeke Ines Boban-Štiglić, vlasnica portala Stilueta Marija Mažar, urednica portala i emisije Extravagant Martina Frka Milotić, direktor agencije AHA marketing Žarko Stilin te Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka, a moderirao je Anto Ravlić, glavni urednik portala Tunera.info.

Marija Mažar istaknula je da je nakon odrađenog eventa uvijek važno sa svojim timom analizirati što je bilo dobro, a na čemu treba poraditi. Žarko Stilin dodao je da je u organizaciji evenata važno biti originalan, a nikako kopirati nešto već viđeno.

Za slatko raspoloženje svih posjetitelja, predavača i izlagačica PAR Gradine znanja, kao i djelatnika PAR-a, bio je zadužen vjerni partner Visoke poslovne škole PAR PIK Rijeka sa proizvodima svoga brenda Slatko by PIKO.

Po završetku panela posjetitelje i sudionike zabavio je instrumentalni riječki sastav Trio Zetris kojega čine Petra Zoretić na saksofonu, Zelda Bašić na gitari te Doris Kršul na cajonu. Izvrsne mlade glazbenice predstavile su se obradama pop pjesama, filmskom glazbom, evergreenima te jazz klasicima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript