PAR kao sudionik Inicijative privatnog sektora za mlade


Visoka poslovna škola PAR ponosni je sudionik Inicijative privatnog sektora za mlade, koju su pokrenule Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) 04. listopada 2016.

 

People 1st UK, renomirana londonska konzultantska kuća u području upravljanja ljudskim potencijalima, podržava provođenje Inicijative kojom se mladima omogućava stjecanje praktičnih znanja i vještina tijekom školovanja.

 

Kroz 18 mjeseci, 100 studenata imati će omogućenu kvalitetnu izobrazbu na radnom mjestu kako bi stečenim vještinama kasnije uspješno napredovali u karijeri. U suradnji s privatnim poduzećima, profesionalnim udrugama žena i obrazovnim ustanovama rješava se problem neusklađenosti vještina mladih ljudi s potrebama tržišta rada i ograničenosti gospodarskih mogućnosti za žene u tranzicijskom gospodarstvu.

 

Mladima od u dobi 18 do 25 godina, kroz najmanje 6 tjedana, biti će dana mogućnost plaćene studentske prakse i mentorstva u raznim hrvatskim vodećim tvrtkama poput Agrokora, Atlantic grupe, Erste banke, Hrvatske elektroprivrede, Ine, Orbica, Podravke, Privredne banke Zagreb, Raiffeisen banke Zagreb, Spar Hrvatska i Zagrebačke banke, dok će mlade žene imati podršku uspješnih poslovnih žena. Upravo zato je ostvarena suradnja u provođenju programa mentorstva za mlade žene s Hrvatskom udrugom poslovnih žena (KRUG) i Hrvatskom udrugom žena u pravnoj profesiji te Bazom poslovnih žena u Hrvatskoj.

 

Visoka poslovna škola PAR, kao jedina privatna visoko obrazovna institucija unutar Primorsko – goranske županije, dio je Inicijative. Stoga će svojim studentima, u sklopu studentskog poduzetničkog inkubatora, omogućiti odlazak na stručnu praksu u poduzeća, kako bi u budućnosti konkurirali na tržištu rada i bili sposobni svladavati prepreke pri stvaranju i razvoju karijere.