PAR na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru


Visoka poslovna škola PAR sudjeluje na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji se održava danas 16.svibnja u Zadru s početkom u 11 sati u Arsenalu. Posjetitelji Sajma u Zadru mogu na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu sudjeluje više od 25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Za tu priliku uspostavljena je suradnja PAR-a sa Zavičajnim društvom Dalmacije u Rijeci te je osiguran fond stipendija u iznosu od 150.000,00 kuna. Stipendijski fond podrazumijeva jednu punu stipendiju i dvije polovične stipendije za cjelokupni trogodišnji studij Poslovnog upravljanja Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke.

Suradnja sa Zavičajnim društvom Dalmacije iz Rijeke koja je pokrenuta povodom sudjelovanja Škole na Sajmu stipendija u Zadru nastavak je djelovanja Škole koji je snažno usmjeren na društveno odgovorno poslovanje i stipendiranje. Od 2008. godine provodimo projekt Sportske akademije, u sklopu kojeg sufinanciramo školovanje vrhunskih sportaša regije. U sklopu projekta stipendiranja vrhunskih sportaša ostvarena je suradnja s Gradom Rijekom i Riječkim sportskim savezom, a zaključno s krajem 2016. godine, Visoka poslovna škola PAR je uložila više od 400.000,00 kuna u svrhu stipendiranja vrhunskih sportaša. Više od pedeset vrhunskih sportaša iskoristilo je mogućnost da, uz aktivno bavljenje sportom i napredak u sportskoj karijeri, završe redovno studij te se pripreme za život nakon aktivnog bavljenja sportom, odnosno lakše zaposlenje ili pokretanje vlastitog poslovanja. Jedna od aktivnih studentica je Sara Kolak, zlatna Olimpijka u bacanju koplja, a studij su uspješno priveli kraju bivši kapetan naše zlatne vaterpolo reprezentacije Samir Barać, skijašica Ana Jelušić i mnogi drugi.

Edukacijski principi na kojima počiva razvoj Visoke poslovne škole PAR su akumulacija iskustva, uvježbavanje vještina, testiranje ideja i stvaranje snažnih profesionalnih kadrova. To je bila i motivacija za dodjelu stipendija 2012. godine u iznosu od 150.000,00 kuna, u suradnji s Novim listom. Stipendija je pokrila trogodišnje školovanje dvije studentice, a selekcija je podrazumijevala predaju dokumentacije (životopisa i motivacijskog pisma), i razgovor s komisijom Visoke poslovne škole PAR i Novog lista.

Zahtjevi studijskog programa PAR-a omogućuju razvoj vještina kod studenata i potiču na preispitivanje njihovih ideja u stvarnom prostoru i vremenu. Stoga, Visoka poslovna škola PAR ostvaruje suradnju s nizom institucija iz gospodarstva. Tako smo osigurali stipendije za članove Sindikata Porezne uprave Hrvatske, podružnice Rijeka za nekoliko studenata 2012. godine. Stipendija je podrazumijevala iznos od preko 10.000,00 kuna po studentu. Nastavno na dobru praksi, krajem 2016. godine uspostavili smo suradnju i s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Rijeka i omogućili stipendiranje najviše 16 studenata u visini od 50% iznosa školarine, odnosno u iznosu od 12.500,00 kn za troškove upisnine i školarine.

Pored navedenih primjera, Visoka poslovna škola PAR je također 2016. godine osigurala dvije pune i dvije polovične stipendije u sveukupnom iznosu od 100.000,00 kuna unutar samostalnog natječaja „Za iduću generaciju poduzetnica“, čime je naglašena usmjerenost Visoke poslovne škole PAR prema promicanju ženskog poduzetništva.

Detaljnije informacije o studijskom programu, prednostima studiranja na PAR-u i modelima financijske podrške potražite i na našoj web stranici www.par.hr ili profilima na društvenim mrežama.

Za više informacija o programima stipendiranja obratite se Voditelju Evidencije studija, Nenadu Antoloviću putem e – mail adrese nenad.antolovic@par.hr ili nazovite na broj +385 51 327 037 ili nas posjetite na našem info pultu na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru.