PILC 2017 – Kreativno liderstvo


PAR International Leadership Conference (PILC) je jedinstvena znanstveno – stručna konferencija nastala kao odgovor na potrebu za povezivanjem teorijskih znanja i stručnih vještina.

Specifičnost konferencije je partnerstvo s američkim Iacocca Institutom i Lehigh Universityjem koji su od prve godine aktivno uključeni te konferenciji daju međunarodni karakter i najvišu razinu stručnosti i globalnog iskustva. Američki partneri sudjeluju u organizaciji PILC-a već šestu godinu zaredom čime je konferencija postala jedinstvena prilika za profesionalno usavršavanje i prezentaciju europskih znanstvenika, poduzetnika i menadžera.

Službeni jezici konferencije su engleski i hrvatski, a krovna tema iz područja liderstva svake je godine posvećena novom području.

Specifičnost konferencije je posvećenost liderima modernog doba; onima koji žele podijeliti svoje vještine liderstva, unaprijediti ih ili pak steći. PILC je jedinstven i po svojoj programskoj strukturi s obzirom na to da uključuje znanstveni i stručni dio.

Creative leadership

Kreativne (i kulturne) industrije doprinose s 3% bruto domaćem proizvodu EU i smatraju se industrijom gdje se otvara iznimno mnogo radnih mjesta. Unatoč tome, podcijenjene su i nedovoljno zastupljene u globalnoj ekonomiji. Navedeno je posljedica ponajviše nedostatka informacija i istraživanja sektora, kao i legalne i ekonomske prepreke koje vladaju njime. No, potencijal kreativnih industrija je iznimno velik, a privukao je pažnju brojnih nadležnih institucija, među kojima je i Europska komisija. No, problem leži u brojnim organizacijama diljem Europe koje se bore pronaći okvir za djelovanje unutar vlastite zemlje.

Konferencija PILC 2017 proučit će izazove i pružiti rješenja za vodstvo (leadership) u području brzorastućih kreativnih i kulturalnih industrija, digitalnog leadershipa, i ostalih povezanih tema. Cilj šeste PILC konferencije je istaknuti kritične točke leadershipa kreativnih industrija i ICT-a, usporediti iskustvo s ostalim europskim zemljama, ali i pružiti primjere pozitivne prakse u sektoru.

Pozivamo zainteresirane znanstvenike i stručnjake da predaju radove u okviru sljedećih tema:

  1. Inovacije – pokretačka snaga ekonomije
  2. e-Leadership
  3. Leadership u krizi
  4. Leadership u kreativnim industrijama

 

Važni datumi

  • Rok za predaju sažetaka: 31.12.2016.
  • Rok za predaju radova: 15.02.2017.
  • Održavanje konferencije: 24. – 25.03.2017. godine
  • Autori će primiti obavijest o prihvaćanju sažetaka i radova

 

Svi predani radovi će proći kroz dvije recenzije.

Odabrani radovi će biti razmatrani za objavu u Zborniku radova PILC 2017 ili u časopisu Journal of Business Paradigms, ovisno o mišljenjima recenzenata.

Profesionalne radionice

Konferencija PILC nudi jedinstvenu priliku pohađanja profesionalnih radionica u međunarodnom kontekstu. Povodom programa šestog izdanja konferencije, održat će se radionice iz područja Kreativnosti u vođenju, koje će obuhvatiti sljedeće teme: Design Thinking and Creativity in Leadership Decision Making and Team Management Mediation in Business Situations Leading Change.