POZIV – IoT2Europe konferencija


Prva IoT konferencija u Hrvatskoj pod nazivom „IoT 2 Europe“ održat će se u četvrtak, 25. veljače 2016. u Zagrebu.

Visoka poslovna škola PAR je jedan od organizatora konferencije uz Visoku školu za informacijske tehnologije (VsiTe) u Zagrebu i poduzeće DunavNET iz Novog Sada.
Cilj konferencije je odgovoriti na često postavljena pitanja kada se radi o IoT, a to su prvenstveno – što je to točno IoT i od kuda naziv, te na koji način i gdje se potencijalno može primijeniti.
Bit IoT leži u povezanosti svih uređaja i to onih kombinacija koje su „laicima“ ponekad nezamislive.

Primjerice, zamislite da hladnjak, rasvjetna tijela, bojler i klima uređaj međusobno komuniciraju i razmjenjuju informacije, a vi imate pristup svemu putem pametnog telefona. To je posao za oko 300.000 programera koji se u ovom trenutku bave IoT-em, no predviđa se da će njihova zajednica narasti na čak 4.5 milijuna aktivnih IoT-evaca do 2020.godine. Ozbiljni konkurent za preuzimanje dominacije u ovom području je Kina, koja ima najbržu rastuću ekonomiju na svijetu i koja 1/3 svojih programera obučava upravo za razvoj IoT aplikacija i programa.
Danas, više od 75% svjetskih poduzeća istražuju ili aktivno se služe IoT tehnologijama. Stoga, krajnje je vrijeme da se toj temi posvetimo i u Hrvatskoj.

Prva hrvatska IoT konferencija tematski će se posvetiti regionalnim trendovima i promjenama koje se očekuju u području IoT. Svoje mjesto u programu pronaći će IoT projekti iz regije koji daju veliki doprinos općem tehnološkom napretku cijele Europe.

 

Molim studente koji su zainteresirani za odlazak na konferenciju da se upišu na oglasnu ploču na samom ulazu u Školu.

Nakon što saznamo točan broj studenata koji su zainteresirani organizirat ćemo prijevoz RI-ZG-RI.