Riječki Start Up predstavljen na World Business Angels Investment Forum-u u Istanbulu


Ovaj tjedan obilježio je World business angels investment forum koji se održao u Istanbulu.
Riječ je o međunarodnoj organizaciji koja okuplja privatne i institucionalne investitore iz cijelog svijeta, koji poduzetnicima iskustvom pomažu oko razvoja projekata i investiraju u njihove projekte kao partneri.

Prednost sudjelovanja na WBAF Summitu imali su projekti s područja novih tehnologija, što uključuje bio-tehnologiju, edu-tehnologiju i financijsku tehnologiju, kao i projekte povezani s hranom i pićem, odnosno uslugama, zatim IT i mobilnom tehnologijom, logistikom, obnovljivim izvorima energije, transportom, virtualnom tehnologijom i igricama, te tzv. nosivom tehnologijom – pametnim elektroničkim uređajima koji omogućavaju praćenje i razmjenu podataka. Posebno su dobro došli projekti koji će dugoročno pozitivno utjecati na rješavanje jednog ili više ciljeva Ujedinjenih Naroda – UN Global Compact Goals.

Svoju odličnu start up ideju „Grow city“ ove godine na World business angels investment forumu predstavio je i naš stipendist Ante Toni Debelić. Ideju je razvijao i usavršavao sudjelujući na raznim natjecanjima. Vjetar u leđa dodatno mu je dalo sudjelovanje na Start Up Europe Awards-u, i PAR poduzetničkom kampu. Pridružio mu se na summitu WBAF i Dino Udović, student Visoke poslovne škole PAR, ujedno i koordinator Start Up Europe Awards-a te projektni menadžer PAR poduzetničkog kampa.

Što je zapravo Grow city? Prijenosni ekosustav, tehnički napredni sustavi navodnjavanja i osvijetljena omogućuju uzgoj hrane bilo gdje u svijetu, neovisno o vanjskim uvjetima poput temperature, količine prirodnih izvora vode i slično, čime se omogućava uzgoj gotovo svih vrsta bilja – voća, povrća, cvijeća, ali i egzotičnih biljaka i sorti koje rastu u samo određenim geografskim područjima.

Uvijek sa veseljem potičemo mlade ljude sa svojim inovativnim idejama, jer ipak na njima svijet ostaje!