Sara Kolak: Početak je uvijek težak, ali za dobre stvari treba vremena!


Sara Kolak je napravila spektakl na Olimpijskim igrama u Riu. Nastup s kojim se lansirala među zvijezde sporta, oduševio je mnogobrojnu publiku, najviše onu domaću.  No Sara briljira i u drugim aspektima svog života, pogotovo u onim studentskim – naime, Sara je studentica Visoke poslovne škole PAR, pa uz sportske obveze uspješno odrađuje i one studentske. Uspjeli smo je na PAR trenutaka uhvatiti i pitati kako se snalazi u novim životnim avanturama i koji su joj budući planovi

Sara Kolak i Ivan Krapić, studenti PAR-a, pozdrav iz Ria :)

Sara Kolak i Ivan Krapić, studenti PAR-a, pozdrav iz Ria 🙂

Koliko ti se život promijenio u zadnjih godinu dana?

Uh. Promijenio se jako. Više ljudi me prepoznaje na ulicama, djeca mi se vesele i gledaju me kao što sam ja gledala naše vrhunske sportaše kad sam bila mala. I to mi je najdraži dio, da nekome mogu biti motivacija i da djeca žele postati olimpijski pobjednici, da se žele baviti sportom. Mislim da je u tom cijelom procesu najteže ostati ono što si bio prije uspjeha. Na tome radim. S uspjehom dolazi puno novih odgovornosti. Na početku je bilo dosta teško ali sad se super snalazim. Bitno je dobro i kvalitetno organizirati vrijeme i posložiti prioritete!

Ispričaj nam kako je počela tvoja sportska karijera?

Ajme to ti je tako duga priča da krenem ne bi završila do sutra. Ukratko, krenula sam s rukometom od malih nogu, zbog školskog natjecanja u osnovnoj školi u bacanju loptice nakon toga pozvali su me u atletski klub da probam nešto od bacačkih disciplina. Koplje je bila ljubav na prvi pogled.

Što ti najviše nedostaje iz razdoblja prije Olimpijskog zlata u Riu?

Teško je to sad definirati. Vrhunski rezultat nosi svoju težinu i odgovornost i sve se dogodilo i događa tako kako treba. Možda mi malo nedostaje mir. Da mogu isključiti mobitel bez ikakvih briga i odmoriti od svega, ali ne mogu.

Uz sve sportske obaveze uspješna si studentica, otkrij nam tajnu kako sve stižeš?

Organizacija!

Smatraš li da je obrazovanje važno za razvoj karijere nakon one sportske?

Definitivno!

Budući da studiraš poslovno upravljanje, koje područje ekonomije/menadžmenta ti je najzanimljivije?

Trenutno se nalazim u poziciji u kojoj ne znam točno kojim putem bi krenula, koji dio me najviše zanima. Zbog sportskih obaveza nisam u mogućnosti uključiti se u sve što PAR nudi. Tako da ne žurim, ali financije i menadžment sporta imaju neku prednosti.

Zašto si odabrala baš Visoku poslovnu školu PAR?

PAR nudi kvalitetno obrazovanje nama sportašima. PAR ima razumijevanja prema svim sportašima, poštuju naš rezultat i trude se oko nas da nam omoguće sve . Trude se da možemo uskladiti svoje školske obaveze a da pritom ne pati naša najveća ljubav : SPORT

Je li teško uskladiti karijeru, privatni i poslovni život?

Pa iskreno u početku je bilo. I ne volim kad mi netko kaže što bi trebala  i kako bi trebala. Sad sam naučila to ignorirati nasmijem se i odradim po svom.

Koju poruku bi poslala mladima?

Slušajte i vjerujte sami sebi. I ne odustajte od svojih snova, želja i ciljeva. Vizualizirajte sebe kako sve to ostvarujete. Početak je uvijek težak ali za dobre stvari treba vremena.

Intervju by Vanna Gregov