Startup Europe Awards: izravan plasman na europsko natjecanje u Briselu za sedam hrvatskih startupova


Nacionalno izdanje natjecanja Startup Europe Awards Croatia održano je u utorak u Rijeci, u organizaciji Visoke poslovne škole PAR i Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke. Natjecanje, koje je inicirala Europska komisija, održano je istovremeno u 20-ak europskih zemalja.

Ponosna sam što je Visoka poslovna škola PAR dobila priliku za organizaciju ovakvog događaja koji je inicirala Europska komisija. Poduzetništvo je vještina koju trebamo razvijati od malih nogu i njegovati na svim razinama obrazovanja, zato mi je jako drago vidjeti ovako mlade kreativce koji se bore za svoje ideje i inovacije, kazala je dekanica Visoke poslovne škole PAR, doc. dr.sc. Gordana Nikolić na samom otvorenju ove manifestacije.

dsc_1289

Nakon panel rasprave o inovacijama u Hrvatskoj, proglašeni su pobjednici u sljedećih 7 kategorija:

  • Creative Startup – Terrible Creations,
  • Energy StartUp – Tinja,
  • Health StartUp – Studio Rebus/Meridda,
  • Tourism StartUp – LovePranks,
  • Social StartUp – Braille Riddles,
  • Cities StartUp – eter. io, i
  • ICT StartUp – Juvo Home Friend.

 

Pobjednici svih kategorija ovog nacionalnog natjecanja plasirali su se izravno na europsko natjecanje u Bruxellesu koje će se održati početkom sljedeće godine. Tijekom hrvatskog izdanja natjecanja u Rijeci, dodijeljene su i dvije nagrade publike: Grand Prix Award dobio je startup Juvo Home Friend, dok je Startup Hero Award dobio tim Braille Riddles.

 

Dario Zorić, koordinator Startup Europe Awards Croatia zaključno se zahvalio svim prijavljenim startupovima iz cijele Hrvatske, čestitao pobjednicima i izrazio zadovoljstvo kvalitetom ideja mladih sudionika. Što više zaključiti no to da Hrvatska šalje iznimne predstavnike hrvatske startup zajednice u Bruxelles, te da nema sumnje kako nas uz ovakve poduzetničke ideje, čeka svijetla budućnost.