Ulaganjem u inovacije i kvalitetu studentskog života do obrazovanja po mjeri modernog studenta


U doba kada se pitamo treba li obrazovanje biti drugačije i kada želimo da ono odgovara na potrebe koje stvaraju život, društvo i tržište rada, mi ne postavljamo pitanja već djelujemo u sadašnjosti. Visoka poslovna škola PAR je brzo rastuća obrazovna institucija, prepoznata među studentima po drugačijem pristupu i usvajanju znanja u prijateljskom i podržavajućem okruženju, a među roditeljima po kredibilitetu i rezultatima koje studenti ostvaruju za vrijeme i po završetku studija. Prednost studiranja na PAR-u je ta što se nalazi u Rijeci – urbanoj sredini koja zbog srednje veličine grada jamči sigurnost njenih građana te infrastrukturnu praktičnost. Osim toga, cijena života je pristupačnija nego u metropoli, a grad je dovoljno velik za pružanje različitih part-time mogućnosti rada tijekom studija te zapošljavanja po završetku studija.

Zašto odabrati Visoku poslovnu školu PAR u Rijeci? U nastavku Vam donosimo pet razloga zašto je PAR pravi izbor za Vas! Za više informacija obratite se Voditelju Evidencije studija, Nenadu Antoloviću putem e – mail adrese nenad.antolovic@par.hr ili nazovite na broj +385 51 327 037.

 

1. Studij nije samo program, to je mjesto i vrijeme za potpuno novo životno iskustvo.

Biti student je posebno razdoblje života svake osobe kada se pored odabira profesije i studijskog programa, otvaraju prilike (ali i želje!) za potpuno nova iskustva, a Visoka poslovna škola PAR posebnu pažnju daje upravo kvaliteti studentskog života.  Takvih je primjera na PAR-u mnogo; od studijskih srijeda koje su posvećene predavanjima istaknutih osoba iz gospodarstva i posjetama uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj, do rada u studentskom poduzetničkom inkubatoru, ali i prilika za stjecanje ECTS bodova u inozemstvu putem studentske razmjene, na ljetnim školama PAR-a, ali i partnerskim visokoobrazovnim institucijama.

U nedavno provedenom istraživanju studenti PAR-a istaknuli su toplu atmosferu na studiju i pristupačnost profesora i osoblja kao jednu od nepobitnih prednosti studiranja na PAR-u. Visoko na ljestvici istaknut je i kredibilitet koji PAR ostvaruje kroz kvalitetno obrazovanje i predavački kadar, primjenjivost znanja i karijerne prilike, velik izbor izvannastavnih aktivnosti, fleksibilnost, networking te poticajan ambijent – sve to po riječima studenata čini jasne razlike od državnih fakulteta. Iznimno smo ponosni što omogućavamo studentima okruženje u kojem mogu maksimalno razvijati potencijale.

 

Studenti PAR-a na photo shootingu za novu PAR kampanju.

 

2. Drugačiji pristup obrazovanju garantira stjecanje iskustva prije izlaska na tržište rada.

Studentima nudimo više od diplome. Spajajući akademski i praktičan pristup sa stvarnim poslovnim okruženjem nudimo im znanje u skladu s potrebama tržišta. Program studija Business Management stvoren je po uzoru na europske stručne studije i njihov metodološki koncept kojim se naglasak stavlja na stjecanje iskustva, tj. prakse i orijentaciju ka tržištu rada.

Jedna od inovacija u pristupu stručnoj praksi je pokretanje Assessment Centra i poduzetničkog inkubatora za studente kojim upravlja Visoka poslovna škola PAR. Zadaća Assessment Centra je pomoći studentima pri upravljanju karijerom i profesionalnoj orijentaciji, dok poduzetnički inkubator predstavlja simulaciju radne sredine. Stručna. Polaznici na korištenje imaju knjižnicu, informatičku dvoranu, konferencijsku dvoranu te dvoranu za prezentacije i potporu mentora s fakulteta i iz gospodarstva. Studenti PAR-a pritom rade na projektima PAR-a i partnerskih tvrtki i institucija, a neki od projekata, poput wineshopa, teretane, obrta za edukaciju i coaching te malog obiteljskog hotela u Austriji, već su realizirani te postoje kao poslovni subjekti naših studenata.

Zapošljivost studenata PAR-a nakon završetka studija prelazi 75 posto. Stjecanjem naziva stručnog prvostupnika ekonomije, studenti stječu znanja iz područja ekonomskih znanosti. Nadalje, tijekom studija na PAR-u polaznici razvijaju prezentacijske vještine, ali i ključne kompetencije matematike, statistike, menadžmenta, vještina iz ICT-a, komuniciranja na materinjem jeziku, stranim jezicima, itd.

 

Promocija PAR studenata: prosinac 2015.

 

“PAR mi pruža nove izazove iz godine u godinu i nezaboravna iskustva. Već u prve dvije godine studija sudjelovala sam na četiri međunarodne konferencije i ljetnoj školi. To nas je inspiriralo da organiziramo međunarodnu studentsku konferenciju u Rijeci, a nakon toga i da krenemo s osnivanjem studentskog poduzeća.“ – Nikolina Jovičić, studentica 3. godine

 

3. Međunarodno (radno) iskustvo je svakodnevica na PAR-u onima koji to žele i mogu iskoristiti.

Visoka poslovna škola PAR je dio Erasmus mreže koja studentima i profesorima osigurava semestralnu razmjenu na europskim visokoobrazovnim institucijama. Uz preko 30 ugovora s obrazovnim institucijama u Europi, PAR nudi svojim studentima niz prilika za stjecanje radnog iskustva ili studij u inozemstvu. Naime, PAR ima mogućnost sklapanja međunarodnih ugovora s tvrtkama u drugim europskim zemljama što daje njegovim studentima šansu da stručnu praksu odrade putem Erasmusa u, primjerice Njemačkoj ili Španjolskoj. Oni koji biraju praksu odraditi u Hrvatskoj, studentsku razmjenu mogu iskoristiti za studij u inozemstvu ili pisanje završnog rada.

 

“Svjestan sam toga da ja odlučujem o tome koliko ću iskoristiti od mogućnosti koje mi PAR pruža, a ima ih napretek. Nedavno sam organizirao međunarodnu studentsku školu s kolegama, zatim smo sudjelovali na državnom startup natjecanju i osvojili smo treće mjesto, a bio sam i dio tima koji je razvijao mobilnu aplikaciju s jednom europskom tvrtkom. Motiviran sam, a u skladu s time i angažiran u velikom broju projekata iz kojih uvijek naučim nešto novo.” – Borna Alač, student 3. godine

Osim toga, PAR organizira nekoliko međunarodnih programa godišnje, na kojima studenti mogu i sami raditi, kao što su npr. godišnja konferencija PAR International Leadership Conference, zimska škola International Carnival School, i ljetne škole Sail and Learn i SenZations. Pored navedenih programa, studenti PAR-a mogu se prijaviti i za odlazak u SAD, bilo putem programa Global Village for Future Leaders of Business and Industry u organizaciji Instituta Iacocca, ili na učenje engleskog jezika u New York putem PAR-ovog Centra za jezike.

 

Ljetna škola Sail & Learn organizirana je po prvi put 2016. godine kao inovativni koncept projekta rada na jedrilicama koje plove na najljepšim otocima Jadrana.

 

 

4. Inovacije u programu i osiguranje kvalitete primarni su ciljevi PAR-a koji garantiraju posvećenost studentima i njihovoj dobrobiti. 

Visoka poslovna škola PAR je tijekom godina izgradila snažno partnerstvo s vrhunskim obrazovnim institucijama kao što su Sveučilište Lehigh i Institut Iacocca u SAD-u. PAR je već niz godina regionalni selekcijski centar za njihov program Global Village for Future Leaders of Business and Industry, partner u organizaciji godišnje PILC konferencije i institucija za ljetnu stručnu praksu američkih studenata.

 

Dugogodišnja suradnja s američkim institucijama značajno je utjecala na PAR i omogućila uvođenje inovacija u obrazovanje i studijski program po uzoru na visoko obrazovanje u SAD-u s obzirom na to da se Lehigh nalazi među top 50 američkih sveučilišta. PAR studenti imaju jedinstvenu priliku sudjelovati u projektima na kojima PAR radi s američkim partnerima, ali i u njihovim programima kao što je Global Village za koji Visoka poslovna škola PAR vrši selekciju na području Jugoistočne Europe i dodjeljuje stipendije za dvomjesečni boravak u SAD-u.

PAR nudi i niz mogućnosti za stjecanje konkretnog uvida u poslovni sektor tijekom studija. Te se aktivnosti provode trojako – kroz Studentski poduzetnički inkubator, gostovanjima predavača iz gospodarstva i studijskim vizitama, te sudjelovanjem u poslovnim događajima kao što su npr. konferencije i networking susreti. Sve navedeno pomaže studentima u izgradnji porfesionalne orijentacije i stjecanju osnovnih vještina poslovne komunikacije.

Zbog svega navedenog, studenti PAR-a postaju konkurentniji na tržištu rada, ali imaju i prednosti pri nastavku studija, bilo na stručnim diplomskim ili međunarodnim MBA studijima.

5. Studentima PAR-a nudimo priliku za međunarodnu IPMA certifikaciju project managera.

Visoka poslovna škola PAR postala je ponosni partner Hrvatske udruge za upravljanje projektima i Koordinacijskog centra Rijeka, kao regionalni certifikacijski centar ovlašten za provođenje pripremnih seminara za postupak certifikacije voditelja projekata. Novouspostavljena suradnja omogućit će studentima PAR-a pripremu za stjecanje certifikata Project Managera razine D prema IPMA-i. Visoka poslovna škola PAR druga je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja omogućava svojim studentima polaganje ispita za ovu međunarodnu certifikaciju.

Certificiranje studenata PAR odvijat će se u suradnji s već spomenutom Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima, a koja je predstavnica Hrvatske u IPMA-i.