Prijave tema za Završne radove


Poštovani studenti treće godine,

u nastavku ove Objave možete pronaći najosnovnije informacije vezane uz sam postupak i proceduru pisanja Završnog rada ali i dokumente koji će vam pomoći pri pisanju i pripremi obrane Vašeg Završnog rada.

Slijedi popis dostupnih mentora s njihovim područjem mentorstva i e-mail kontaktom:

Teme – završni radovi

Vaš odabir teme može ići u dva smjera, možete:

  • razgovarati s predmetnim profesorom koji Vas može savjetovati o temi iz njegova područja ili
  • sami odabrati temu koja je objavljena i javiti se predmetnom profesorom s upitom da Vam postane mentorom

VAŽNO! Molim Vas da imate u vidu kako jedan profesor može imati mentorstvo nad maksimalno pet radova te da Vaš rad tematski odgovara kolegijima koje mentor predaje (npr. profesor iz Marketinga ne može biti mentor radu financijske tematike i slično…)

VAŽNO! Svi dogovori/konzultacije s mentorom idu preko Evidencije studija.

E-mail adresa Evidencije studija evidencija.studija@par.hr obvezno mora biti stavljena i u kopiju cjelokupne elektronske komunikacije s mentorom.

U nastavku Objave možete pronaći dokumente koji će Vam pomoći u samom pisanju rada i obradi tema.

Nakon što mentor Izjavom odobri rad, rad se šalje na daljnje odobrenje Fakulteta. Tek nakon pozitivne povratne informacije i provjere da li je rad sukladan svim uputama od strane Evidencije studija krećete tiskati rad.

Pravo na pristup obrani Završnog rada imat će samo studenti koji su ispunili sve obveze (riješena semestralna stručna praksa, položeni svi ispiti, podmirene sve rate školarine…) .

Osim tri primjerka rada u Evidenciju studija donosite i CD s finalnom verzijom rada.

VAŽNO – Obrana će Vam se održati najkasnije mjesec dana nakon same predaje rada.

Molimo Vas da imate u vidu kako se u periodu od prve polovice srpnja do početka rujna neće održavati obrane. Također, u tom terminu profesori nisu dužni pregledavati radove.

Za obranu je potrebno izraditi prezentaciju u trajanju od 10 do 15 minuta. Rad se brani pred tročlanim povjerenstvom. Nakon što ste uspješno obranili rad ostvarujete sva prava određena zakonom, a možete zatražiti i Uvjerenje. Prije termina obrane (na kraju predavanja) održat ćemo kratku radionicu o savjetima za pripremu dobre obrane završnog rada.

Ujedno Vas obavještavamo kako slobodno možete posuditi i neki od dobrih radova-primjera naših prijašnjih studenata iz knjižnice VPŠ PAR.

Želimo Vam puno sreće u pisanju, za daljnja pitanja i nejasnoće Evidencija studija stoji Vam na raspolaganju!