Želim studirati


Dragi roditelji budućih studenata!

Sama činjenica da Vas je potraga za kvalitetnim studijem dovela do naše institucije nam znači mnogo! Dozvolite nam da barem u kratkim crtama opišemo zašto je PAR pravi izbor za Vašeg studenta.

Orijentacija na budućnost i djelovanje u sadašnjosti su ključ uspjeha koji prva nezavisna visokoobrazovna institucija u Primorsko – goranskoj županiji prenosi na studente kroz edukacijske programe. U nedavno provedenom istraživanju, studenti PAR-a istaknuli su atmosferu na studiju i pristupačnost profesora i osoblja kao jednu od nepobitnih prednosti studiranja na PAR-u. Iznimno smo ponosni što omogućavamo studentima okružje u kojem mogu maksimalno razvijati potencijale.

Dva pitanja za dekanicu doc. dr. sc. Gordanu Nikolić:

Zašto je PAR najbolji izbor?

Na PAR-u student dobiva drugačiji način studiranja, drugačiji način usvajanja znanja, drugačiji način razmišljanja. Dobiva sva znanja prema verificiranom programu, ali tu je sasvim drugačiji pristup studentu, rad u malim grupama, potpuno posvećivanje osobnosti svakog ponaosob i traženje načina za oslobađanje njegove kreativne energije. Mnogo se radi na konkretnim projektima, jako smo često na terenu gde se u konkretnim tvrtkama i situacijama upoznajemo s onim što nas potencijalno čeka nakon završetka studija. Ne treba zanemariti direktnu i jaku međunarodnu suradnju s kojom se PAR posebno ponosi.

Koja je prednost dualnog studija?

PAR je počeo priču dualnih studija i inzistira na tome da studenti dobiju značajan dio praktičnih znanja uz teoretska. Na tome smo ustrajni jer smo uvjereni da upravo na takav način približavamo studente realnom životu i obvezama koje pred njih postavlja buduće zaposlenje. Naporosto, inzistiramo na tome da teoretsko znanje nije jedino koje će ih voditi kroz život. Da su to jednako toliko i borba za izražavanje svojih stavova, mišljenja i ideja, dakle svojevrsna kreativnost koju svatko od nas posjeduje samo ju treba znati izraziti.


Studentima nudimo više od diplome. Spajajući akademski i praktičan pristup sa stvarnim poslovnim okruženjem nudimo im znanje u skladu s potrebama tržišta.
Program stručnog studija Poslovno upravljanje spaja obrazovni sustav i gospodarstvo, a stvoren je po uzoru na metodološki koncept europskih stručnih studija koji stavljaju naglasak na stjecanje iskustva i orijentaciju ka tržištu rada kroz sve tri godine studija:
1. godina studija: opći i osnovni ekonomski kolegiji
2. godina studija: stručni kolegiji prilagođeni poslovnom upravljanju
3. godina studija: kolegiji iz područja financija i logistike te stjecanje  stručnih kompetencija kroz praktično iskustvo.

Želite detaljnije informacije o programu i mogućnostima studiranja?

Kontaktirajte nas na upisi@par.hr ili 051 327 322.

Pravovremeno se informirajte o uvjetima upisa, treba li Vam položena državna matura za upis, mogućnosti stipendiranja i financiranja!

Visoka poslovna škola PAR spaja teoriju i praksu kroz studijski program i izvannastavne aktivnosti. Studenti PAR-a imaju priliku sudjelovati u međunarodnim školama, međunarodnim konferencijama i studentskim edukativnim putovanjima. Dodanu vrijednost stvara i mogućnost uključivanja studenata u organizaciju događaja i realizaciju projekata kroz PAR studentski poduzetnički inkubator.

Zapošljivost studenata PAR-a nakon završetka studija prelazi 75 posto. Jedna od inovacija u pristupu stručnoj studentskoj praksi koja to omogućava je PAR studentski poduzetnički inkubator, koji predstavlja simulaciju radne sredine. Stjecanje praktičnog iskustva i rani susret s realnim radnim okruženjem pruža studentima drugačiju perspektivu i značajnu prednost na tržištu rada.

STUDIJ UZ POSAO

Što naše (bivše) studentice kažu kako je u isto vrijeme studirati na PAR-u i graditi karijere?

Valentina Jonjić, vlasnica jedinog hrvatskog pet shopa s konceptom boutiquea Coco’s Place:
PAR sam upisala odmah nakon završetka srednje škole, a mogu reći i da je kumovao mom ulasku u poduzetništvo. Sve je krenulo od zadatka pisanja poslovnog plana. Shvatila sam to vrlo ozbiljno i, kao pravi realist, napravila stvarnu procjenu i projekciju. Nakon što je profesorica istaknula moj rad kao kreativan i dala povratnu informaciju da je jako dobra baza za realizaciju, to sam i učinila. Na PAR-u su me od prve godine učili kako je tim vrlo važan faktor, i danas mogu reći da imam svoj tim kojem vjerujem i koji jako dobro funkcionira.

 

Eni Milin, profesionalna plesačica:
Ono što sam ja očekivala, a u konačnici i dobila je – poslovna samostalnost, a u showbusinessu, pogotovo u Kini i Americi, potrebna je hladna glava i poslovna pismenost. Osjećam da mogu samostalno donositi poslovne odluke i biti čvrsta u tome. PAR je odigrao veliku ulogu i dao mi podršku u razvoju karijere. Razumijevanje, pogotovo tijekom mog odlaska na stalnu gažu u Kinu prošle godine, mi je pomoglo da si odredim prioritete, ali i da se nađem u tom svijetu.

 

Karmen Vlah Petohlep, vlasnica knjigovodstvenog servisa Luana:

Moje iskustvo je potpuno drugačije jer je prvo došao posao, a onda tek studij i nisam očekivala da će mi se, u vrijeme kada brojim već 37 godina plivanja u poslovnim vodama, pokazati kao izvanredan izbor. Stekla sam znanje koje mi je omogućilo unaprjeđenje poslovanja i očekivanja su definitivno ispunjena. Davno sam izašla iz školskih klupa i bila sam vrlo zabrinuta kako ću se uklopiti s mladim ljudima i odgovoriti na fakultetske obveze, no organizacija studija mi je uvelike olakšala jer su predavanja prilagođena popodnevnim terminima, tako da sam se ubrzo uklopila i organizirala svoje vrijeme na najbolji mogući način. Brinulo me usklađivanje poslovnih obaveza i studija, no od kolegice sam čula da PAR nudi kvalitetan studijski program i takva preporuka me natjerala da se raspitam kakvi su uvjeti, a odluku o upisu sam donijela u jednom danu. I nisam požalila niti jednog trenutka. Cjeloživotno učenje me obogaćuje!

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Kontaktirajte nas na upisi@par.hr

Visoka poslovna škola PAR prepoznala je potrebu za kvalitetnim obrazovanjem sportaša te omogućila studentima-sportašima da po prilagođenom programu našeg stručnog studija Poslovno upravljanje steknu vještine za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu.

Obrazovanje za vrhunske sportaše stavlja naglasak na konzultativnoj nastavi, prilagođavanje ispitnih rokova potrebama i obvezama sportaša te individualan, mentorski pristup studentu što rezultira lakšim praćenjem sadržaja kolegija. Studenti sportaši zadovoljni su i dostupnošću svih radnih materijala i ispitne literature. S takvim pristupom naši se studenti-sportaši mogu neometano posvetiti svojoj sportskoj karijeri znajući da ne zaostaju za svojim kolegama i da upisom na PAR zasigurno ulažu u svoju budućnost.

Postani dio naše PAR sport generacije i osiguraj svoju budućnost!

Bernarda Brčić, odbojkaška reprezentativka

Profesionalnim sportašima gotovo je nemoguće istovremeno studirati iigrati. Ja sam pokušala, upisala sam Ekonomski fakultet u Rijeci no ubrzo sam uvidjela da je nemoguće uskladiti sve obaveze. Tada sam shvatila, razgovarajući s nekim polaznicima PAR-a, između ostalog s još jednim profesionalnim sportašem, vaterpolistom i reprezentativcem Ivanom Krapićem, da je PAR opcija za mene.

Nedavno sam diplomirala i za PAR imam samo riječi hvale, bez njihovog izlaženja u susret, moja diploma bi bila nemoguća. Oni su mi omogućili ispite u terminima u kojima sam ja bila u Hrvatskoj te mi na taj način uvelike pomogli. Također, učenje po njihovim programima nije bio problem zbog toga što je pristup vrlo moderniziran, predmeti su raznovrsni te je svaki profesor maksimalno posvećen svakom studentu.

Svakako preporučam PAR svima, osobito ljudima koji bi htjeli uz fakultet i raditi ili se baviti nečime.