PAR poduzetnički kamp doveo edukacije i startup na Trsatsku gradinu


Riječki tim VitalShock oduševio stručnu komisiju

Startup događaj koji je obilježio ovaj tjedan je bio riječki PAR Poduzetnički kamp (PPK) u suorganizaciji Visoke poslovne škole PAR, prve neovisne visokoobrazovne institucije u Primorsko – goranskoj županiji i Startup inkubatora Rijeka. Kroz četiri dana intenzivnog programa 24 polaznika, odnosno 10 timova, radilo je na razvoju originalnih poduzetničkih ideja. Posljednjeg dana programa, u četvrtak 27. 8. održano je finale startup natjecanja s fondom vrijednim 42.000 kn.

fotografija_2-660x440
U sklopu Gradine znanja, održan je Sajam edukativnih i marketinških usluga

 

Stručna komisija, koju su činili Gordana Nikolić, osnivačica i dekanica Visoke poslovne škole PAR, Andrija Vitezić, pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo, Saša Jurković, direktor Posao.hr i Edi Budimilić, direktor tvrtke Exevio, dodijelila je prvo mjesto riječkom timu VitalShock (Damjan Marković, Filip Stojanac i Luka Filipan) koji ih je oduševio idejom mobilne aplikacije koja spaja fitness i mobilne igrice te nastupom i poslovnim konceptom prezentiranim na gradini. Drugoplasirani tim je First Ink Studios (Teo Kos), trećeplasirani Motivation Up (Marko Pavičić, Filip Životić), dok se na četvrtom mjestu našao tim WedUp (Karolina Merlin i Mihaela Šugić).

fotografija_1-660x440
Pobjednički tim VitalShock s Dariom Zorićem i dekanicom Nikolić

 

Osim finala startup natjecanja, koje je po prvi put održano u sklopu manifestacije «Ljeto na gradini», Gradina znanja je pružila zanimljive aktivnosti Riječanima i gostima, uključujući sajam edukativnih i marketinških usluga, otvorena predavanja na nekoliko privlačnih lokacija unutar gradine i finale natjecanja startup timova. PPK je dokazao kako je veza gospodarstva i obrazovanja neraskidiva i neizbježna ukoliko je zajednički cilj pružiti mladima realnu šansu za borbu na tržištu rada.

«Startup inkubatori, mreže i događaji su popularni i korisni zbog toga što, između ostalog, predstavljaju izravnu vezu tržišta i edukacije, razvijaju poduzetnički duh koji nedostaje našem obrazovnom sustavu i daju priliku za stjecanje funkcionalnih vještina.», rekla je na zatvaranju dekanica PAR-a, Gordana Nikolić. Poduzetnički kampovi i inkubatori nude edukaciju, podršku i osnovne resurse za razvoj poslovne ideje. Čak i ako izostane posljednji korak, tj. registracija poslovnog subjekta, sudionici stječu iskustvo koje počiva na realnoj procjeni tržišta rada, vještine u poslovnom kontekstu i vrijedne kontakte koji će im pomoći pri ostvarenju karijere.