Najava za medije: Startup Europe Week Rijeka


NAJAVA ZA MEDIJE

Dana 6. veljače 2017. (ponedjeljak) u 10:00 h u Ri info, održala se tiskovna konferencija s ciljem najave konferencije Startup Europe Week Rijeka

 

Prisutni:

  • Dario Zorić, Visoka poslovna škola PAR, Organizator
  • Vlasta Linić, Grad Rijeka – Startup inkubator Rijeka
  • Boris Golob, Step Ri, Direktor
  • Mirta Klaričić, Porin, Viši savjetnik

 

Startup Europe Week je događaj koji će se odvijati istovremeno u 40-ak zemalja, odnosno preko 200-tinjak gradova diljem Europe, a u kojem sudjeluje i Rijeka po drugi put. Inicijativa za organizaciju ovakvog događaja stigla je iz Europske komisije, odnosno proizašla je iz njihove inicijative Startup Europe.

Glavni organizatori riječkog događaja su Visoka poslovna škola PAR u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke (Startup Inkubator Rijeka), a partneri na projektu su Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Step Ri, Riječka razvojna agencija Porin i Silos.

Rijeka će obilježiti Startup Europe Week programom koji će se održati 8. i 9. veljače 2017. (srijeda i četvrtak) na Visokoj poslovnoj školi PAR. Program će uključit predavanja, radionice i networking sudionika te će se javnosti približiti startup zajednica i mogućnosti koje pruža.

Svečano otvorenje s uvodnim programom održat će se u srijedu 8. veljače 2017. u 14,00 sati, nakon čega su organizatori i partneri pripremili dvije radionice:

15.30 Od ideje do startup-a (Vlasta Linić, Startup inkubator Rijeka)
15.30   Kako zaraditi od poslovne ideje (poslovni model) (Boris Golob, Step Ri)

Nakon radionica predviđen je neformalno druženje uz panel u Klubu Bačva s početkom u 18,00 sati na temu Kretanje u svijet poduzetništva s panelistima: Pavao Pahljina (Stemi), Martina Sedlić (Braille Riddles), Albin Polak (Kvarner News, Fish Pedicure Franchise), moderator panela je Aleksandra Ignatoski.

Drugog dana događaja, u četvrtak 9. veljače 2017. odvijat će se dvije radionice na PAR-u:

10.00  Kako uspješno prezentirati ideju? (Dario Zorić, Visoka poslovna škola PAR)
10.00  Kako financirati ideju? (Mirta Klaričić, Riječka razvojna agencija Porin).

Svi događaji su otvoreni za sve zainteresirane do popunjena mjesta, samo je potrebno podnijeti prijavu na web stranici www.par.hr/sew17 .

Studentski poduzetnički inkubator PAR osnovan je 2011. godine unutar Visoke poslovne škole PAR i od tada unaprijeđuje svoje poslovanje slijedeći trendove u startup kulturi i poduzetništvu. Osnovan je s ciljem da promovira poduzetničke vrijednosti te pomogne pojedincima i timovima da kvalitetno pripreme svoje poduzetničke pothvate te potencijalno nastave rad unutar drugih startup potpornih institucija: STARTUP Inkubatora Rijeka, RRA Porin te Step Ri-a. Startup zajednica se u Rijeci okuplja oko projekta STARTUP Inkubator Rijeka, koji je Grad Rijeka pokrenuo 2013. godine s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja i podizanja radnih kompetencija za zapošljivost mladih, i kojeg razvija u partnerstvu s Riječkom razvojnom agencijom Porin, Sveučilištem u Rijeci, Veleučilištem u Rijeci i Visokom poslovnom školom PAR.

Kako bi podrška bila pružena kroz sve razine, timovima koju izađu iz STARTUP Inkubatora, nudi se mogućnost daljnjeg rasta i razvoja u procesu početka poslovanja kroz program PODUZETNIČKIH INKUBATORA koje pruža Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. te kroz sustav potpora Step Ri-a, znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Svi su dionici aktivno uključeni u razvoj startup zajednice, pa se odvijaju različite aktivnosti na promociji i pripremi za startup modele poslovanja, koji je sve zastupljeniji na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj sceni.

Stoga je i aktivnost konferencije, koja se organizira u sklopu Startup Europe Week Rijeka, jedna od aktivnosti s ciljem promicanja i unapređenja startup kulture.

Dario Zorić poručio je: “Startup Europe Week Rijeka je jedinstvena prilika za upoznavanje i interakciju sa svim relevantnim institucijama koje su potpora startupovima u našoj regiji, ali isto tako i prilika za upoznavanje s startup scenom i mogućnostima koje ona pruža.”