Obavijest o obveznom testiranju engleskog jezika


Poštovani studenti,

s obzirom da Visoka poslovna škola PAR sudjeluje u Erasmus programu, te smo u procesu unapređenja internacionalizacije Škole, svi studenti Visoke poslovne škole PAR zamoljeni su da obvezno riješe test engleskog jezika – Aptis.

Riječ je o novom testu engleskog jezika koji je sastavio British Council, a koji nam omogućuje mogućnost testiranja u svrhu određivanja nivoa engleskog jezika po CEF stupnjevima (A1 do C2).  Ovo testiranje će također omogućiti Vašu raspodjelu po grupama unutar kolegija Poslovnog engleskog, te time poboljšati samu kvalitetu nastave.  Uostalom, sami rezultati testiranja se mogu upotrijebiti u Vašim životopisima.

Testu će biti moguće pristupiti u periodu od 13. do 16. lipnja u vremenu koje Vam ponajbolje odgovara, i to s bilo kojeg računala. Unutar par dana na Vaš PAR e-mail ćete zaprimiti link za test i kod za prijavu za testiranje. Završen test (za njegovo rješavanje predviđeno je 2 sata) bit će poslan Councilu, a Vi ćete nakon par dana zaprimiti informaciju u točnom nivou poznavanja engleskog jezika.

VAŽNO! Ispunjavanje testa Vam je i jedan od uvjet prolaska kolegija iz engleskog jezika, tako da po zaprimljenim rezultatima, moći ćete doći na upis ocjene. 

Rezultati neće utjecati na konačnu ocjenu.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav